lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 16 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 22 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 28. November, , Dnes oslavuje Henrieta
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
OLIVOVÉ VARIÁCIE S ČIERNYMI OLIVAMI

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 2.11.2012
späť
Späť

Poslať
 

1.      Pikantná olivová variácia

Olivy a syr sú overenou kombináciou. Vyskúšali ste už mozzarellu?

Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:

·         španielske čierne olivy

·         bazalku

·         syr Mozzarella

·         rajčiny

·         chilli

·         extra panenský olivový olej

Postup: Do misy vložte najemno nakrájané rajčiny, mozzarellu, bazalku, pridajte chilli a extra panenský olivový olej. Všetko zmiešajte do tej doby, dokiaľ nedostanete jemný základ pre olivovú variáciu. Pridajte španielske čierne olivy a nechajte odležať 15 minút v chladničke. Pred podávaním ozdobte čerstvo nasekanou bazalkou a kockami rajčín.

 

Doba prípravy: 3 min.

 

Náš tip: Pridajte lyžičku cesnakovej omáčky alebo dresingu a potrite touto olivovou variáciou opečený toast či chlieb.

 

Odporúčanie: Ideálne ľahké jedlo na rodinné oslavy a posedenia s priateľmi.

 

 

2.      Olivová variácia s ovčím syrom

Vyvážené, sýte a chutné jedlo na váš stôl.

Na tuto olivovou variaci budete potřebovat:

·         španielske čierne olivy

·         cibuľku

·         zelené korenie

·         rajčiny

·         ovčí syr

·         ocot

·         horčicu

·         extra panenský olivový olej

Postup: Do jednej misy vložte na veľmi malé kúsky nakrájané španielske čierne olivy, cibuľku, rajčiny, zelené korenie a kocky ovčieho syra. V druhej sklenenej mise veľmi rýchlo premiešajte trochu octu, horčice a extra panenského olivového oleja. Obsah sklenenej misy pridajte do prvej nádoby, všetko starostlivo zamiešajte a môžete podávať.

 

Doba prípravy: 5 min.

 

Náš tip: Namiesto ovčieho syra môžete zvoliť ktorýkoľvek iný, ktorý máte radi.

 

Odporúčanie: Môže to byť predkrm, ale tiež hlavný chod.

 

 

3.      Olivová variácia so škoricou a ovocím

Olivy na sladko? Nech sa páči!

Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:

·         španielske čierne olivy

·         červené ovocie

·         škoricu

·         ovčí syr

·         pacharán (tradičný španielsky likér vyrobený z trniek)

Postup: Do pohára nalejte likér, pridajte jednu celú škoricu, červené ovocie podľa vašej chuti a nechajte spolu 30 minút odležať. Do misy dajte španielske čierne olivy s ovčím syrom a tesne pred podávaním pridajte obsah pohára.

 

Doba prípravy: 5 min.

 

Náš tip: Vhodným občerstvením k tejto olivovej variácii sú napríklad sladké vína.

 

Odporúčanie: Ideálne ako sladká bodka na záver, o ktorú sa môžete podeliť s priateľmi.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!