lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ženy už nechcú červené autá, hľadajú odtiene sivej

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 15.2.2017
späť
Späť

Poslať
 

Ženy milujú sivú farbu a nechcú už malé auto. Dlhodobo zažitá predstava, že ženy kupujú iba červené autá  už dávno neplatí. Dokonca aj muži sa pri výbere farby ojazdeného auta zhodujú so ženami a pôvodne preferovaná červená je až štvrtá v poradí. V čom sa obe pohlavia výrazne líšia je výber pohonu auta. Ženy vsádzajú výrazne viac na benzín ako na naftu.

 

Z aktuálnych štatistík najväčšieho predajcu ojazdených automobilov na Slovensku AAA AUTO vyplýva, že najobľúbenejšou farbou slovenských motoristov bez rozdielu pohlavia je šedá, nasleduje čierna, modrá a červená. Preferencie žien a mužov sa rozchádzajú až pri piatej najobľúbenejšej farbe. Ženy volia bielu, muži striebornú. „Celkom ma prekvapilo, že sa ženy a muži vo výbere farby tak zhodujú. Je vidieť, že obe pohlavia volia na prvom mieste praktickosť šedej farby, na ktorej nie sú tak viditeľné nečistoty, na druhom eleganciu a luxus, na treťom cenu, pretože modrá je u veľkého počtu áut farbou základnou. K voľbe červenej farby vedú ženy a mužov rozdielne popudy. Ženám sa hodí k oblečeniu a doplnkom. Muži si ju spájajú so športovou, dynamickou jazdou. Za touto asociáciou možno hľadať spojenie červenej farby a vozidiel Ferrari. V prípade piatej najobľúbenejšej farby je ale predsa vidieť rozdiel. Ženy sa riadia viac módnymi trendmi, biela farba v poslednej dobe proste frčí. Nie je už farbou lacných starých áut,“ komentuje farebné preferencie zákazníkov generálna riaditeľka AAA AUTO Karolína Topolová.

 

Ženy investujú do nákupu jazdeného vozidla menej ako muži, v priemere o 410 eur (t.j. 5 798 eur), no zároveň uprednostňujú autá s nižším počtom kilometrov. Ženy preferujú viac benzínové motory (61,8 %) pred naftovými (38 %) a radšej šetria na výkone auta keďže volia  slabšie motory ako 1.2 alebo 1.4. Muži majú radšej silnejšie autá s výkonnými motormi 2.0 TDI, 1.2 alebo 1.9 TDI.

 

Najobľúbenejšími modelmi áut oboch pohlaví sú Škoda Fabia a Škoda Octavia. V ďalších preferenciách sa už rozchádzajú, kým tretím najobľúbenejším autom mužov je Volkswagen Passat, u žien je až ôsmy. V desiatke najkupovanejších áut ženami sa umiestňujú i tie menšie ako Ford Fiesta, Peugeot 206 či Volkswagen Polo.

 

Malé alebo veľké – je to jedno

 

Klasická predstava o vozidle pre ženu je malé autíčko a pre muža veľký „tereňák“. Tento mýtus už dávno padol. Podľa štatistík ženy aj muži siahajú po rovnakých typoch áut. Prvou voľbou je hatchback (ženy 54,2 %, muži 38,6 %), druhé je combi (ženy 16,9 %, muži 24,6 %), tretie sedan (ženy 9,3 %, muži 12 %), štvrté SUV (ženy 8,8 %, muži 11,5 %), MPV (ženy 8 %, muži 9,5 %). „Autá sú dnes už vybavené veľkým počtom prvkov a asistentov, ktoré zjednodušujú jazdu i parkovanie. Takže ani mamička, ktorá vezie deti do krúžku sa už nebojí, že nezaparkuje a volí radšej bezpečie a komfort väčšieho auta,“ komentuje Topolová.

 

Zaujímavé je, že muži volia častejšie automatickú prevodovku ako ženy (9,9 % vz. 8,8 %) a vyhľadávajú náhon na všetky štyri kolesá (11,8 % vz. 7,8 %). A ako sú na tom muži a ženy v chovaní za volantom? Výzkum Patricka Fagana z Goldsmiths University London ukázal, že ženy sú za volantom v priemere o 12 % viac agresívne ako muži.

 

Obľuba farby

 

Muži

Ženy

1.

Šedá 25,7 %

Šedá 22,2 %

2.

Čierna 15,8 %

Čierna 15,9 %

3.

Modrá 15 %

Modrá 14 %

4.

Červená10,6 %

Červená 13,6 %

5.

Strieborná 9,4 %

Biela 10,5 %

 

 

Obľuba modelov áut

 


Diskusia k článku:

mne sa páči modrá :)
Martina, 12.10.2017 17:52
bunadisisj nsjjsjsisjsmizjzjjzjzz zumzsert
Neregistrovaný - , 31.8.2022 19:18, cary.earle(`na`)gmail.com

 

Muži

 

Ženy

 

1.

Škoda Fabia

9,7 %

Škoda Fabia

10,4 %

2.

Škoda Octavia

9,4 %

Škoda Octavia

5,5 %

3.

Volkswagen Passat

3,2 %

Volkswagen Golf

2,8 %

4.

Volkswagen Golf

2,7 %

Citroën C3

2,6 %

5.

Ford Focus

2,6 %

Opel Astra

1,9 %

6.

Opel Astra

2,4 %

Renault Clio

1,8 %

7.

Škoda Superb

1,7 %

Ford Fiesta

1,8 %

8.

Renault Mégane

1,5 %

Volkswagen Passat

1,8 %

9.

Renault Mondeo

1,5 %

Peugeot 2006

1,8 %

10.

Kia Ceed

1,5 %

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.

NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!