OLIVOVÉ VARIÁCIE S ČIERNYMI OLIVAMI
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 2.11.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1. Pikantná olivová variácia

1.      Pikantná olivová variácia

Olivy a syr sú overenou kombináciou. Vyskúšali ste už mozzarellu?

Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:

·         španielske čierne olivy

·         bazalku

·         syr Mozzarella

·         rajčiny

·         chilli

·         extra panenský olivový olej

Postup: Do misy vložte najemno nakrájané rajčiny, mozzarellu, bazalku, pridajte chilli a extra panenský olivový olej. Všetko zmiešajte do tej doby, dokiaľ nedostanete jemný základ pre olivovú variáciu. Pridajte španielske čierne olivy a nechajte odležať 15 minút v chladničke. Pred podávaním ozdobte čerstvo nasekanou bazalkou a kockami rajčín.

 

Doba prípravy: 3 min.

 

Náš tip: Pridajte lyžičku cesnakovej omáčky alebo dresingu a potrite touto olivovou variáciou opečený toast či chlieb.

 

Odporúčanie: Ideálne ľahké jedlo na rodinné oslavy a posedenia s priateľmi.

 

 

2.      Olivová variácia s ovčím syrom

Vyvážené, sýte a chutné jedlo na váš stôl.

Na tuto olivovou variaci budete potřebovat:

·         španielske čierne olivy

·         cibuľku

·         zelené korenie

·         rajčiny

·         ovčí syr

·         ocot

·         horčicu

·         extra panenský olivový olej

Postup: Do jednej misy vložte na veľmi malé kúsky nakrájané španielske čierne olivy, cibuľku, rajčiny, zelené korenie a kocky ovčieho syra. V druhej sklenenej mise veľmi rýchlo premiešajte trochu octu, horčice a extra panenského olivového oleja. Obsah sklenenej misy pridajte do prvej nádoby, všetko starostlivo zamiešajte a môžete podávať.

 

Doba prípravy: 5 min.

 

Náš tip: Namiesto ovčieho syra môžete zvoliť ktorýkoľvek iný, ktorý máte radi.

 

Odporúčanie: Môže to byť predkrm, ale tiež hlavný chod.

 

 

3.      Olivová variácia so škoricou a ovocím

Olivy na sladko? Nech sa páči!

Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:

·         španielske čierne olivy

·         červené ovocie

·         škoricu

·         ovčí syr

·         pacharán (tradičný španielsky likér vyrobený z trniek)

Postup: Do pohára nalejte likér, pridajte jednu celú škoricu, červené ovocie podľa vašej chuti a nechajte spolu 30 minút odležať. Do misy dajte španielske čierne olivy s ovčím syrom a tesne pred podávaním pridajte obsah pohára.

 

Doba prípravy: 5 min.

 

Náš tip: Vhodným občerstvením k tejto olivovej variácii sú napríklad sladké vína.

 

Odporúčanie: Ideálne ako sladká bodka na záver, o ktorú sa môžete podeliť s priateľmi.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.