| OLIVOVÉ VARIÁCIE S ČIERNYMI OLIVAMI | ||
| Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 2.11.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... | ||
| 1. Pikantná olivová variácia | ||
| 1.      Pikantná olivová variácia Olivy a syr sú overenou kombináciou. Vyskúšali ste už mozzarellu? 
 ·         španielske čierne olivy ·         bazalku ·         syr Mozzarella ·         rajčiny ·         chilli ·         extra panenský olivový olej Postup: Do misy vložte najemno nakrájané rajčiny, mozzarellu, bazalku, pridajte chilli a extra panenský olivový olej. Všetko zmiešajte do tej doby, dokiaľ nedostanete jemný základ pre olivovú variáciu. Pridajte španielske čierne olivy a nechajte odležať 15 minút v chladničke. Pred podávaním ozdobte čerstvo nasekanou bazalkou a kockami rajčín. Doba prípravy: 3 min. Náš tip: Pridajte lyžičku cesnakovej omáčky alebo dresingu a potrite touto olivovou variáciou opečený toast či chlieb. Odporúčanie: Ideálne ľahké jedlo na rodinné oslavy a posedenia s priateľmi. 2.      Olivová variácia s ovčím syrom Vyvážené, sýte a chutné jedlo na váš stôl. 
 ·         španielske čierne olivy ·         cibuľku ·         zelené korenie ·         rajčiny ·         ovčí syr ·         ocot ·         horčicu ·         extra panenský olivový olej Postup: Do jednej misy vložte na veľmi malé kúsky nakrájané španielske čierne olivy, cibuľku, rajčiny, zelené korenie a kocky ovčieho syra. V druhej sklenenej mise veľmi rýchlo premiešajte trochu octu, horčice a extra panenského olivového oleja. Obsah sklenenej misy pridajte do prvej nádoby, všetko starostlivo zamiešajte a môžete podávať. Doba prípravy: 5 min. Náš tip: Namiesto ovčieho syra môžete zvoliť ktorýkoľvek iný, ktorý máte radi. Odporúčanie: Môže to byť predkrm, ale tiež hlavný chod. 3.      Olivová variácia so škoricou a ovocím 
 Na túto olivovú variáciu budete potrebovať: ·         španielske čierne olivy ·         červené ovocie ·         škoricu ·         ovčí syr ·         pacharán (tradičný španielsky likér vyrobený z trniek) Postup: Do pohára nalejte likér, pridajte jednu celú škoricu, červené ovocie podľa vašej chuti a nechajte spolu 30 minút odležať. Do misy dajte španielske čierne olivy s ovčím syrom a tesne pred podávaním pridajte obsah pohára. Doba prípravy: 5 min. Náš tip: Vhodným občerstvením k tejto olivovej variácii sú napríklad sladké vína. Odporúčanie: Ideálne ako sladká bodka na záver, o ktorú sa môžete podeliť s priateľmi. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. | ||