lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tabletky šťastia

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 28.10.2003
späť
Späť

Poslať
 

Môžete sa zbaviť depresií a kúpiť si lepšiu náladu? Výrobcovia antidepresív tvrdia, že áno a obľúbenosť ich tabletiek stále stúpa. Asi desať percent svetovej populácie v priebehu života ochorie depresiami. Ak táto choroba človeka už raz postihne, existuje osemdesiat percentná pravdepodobnosť, že sa bude v budúcnosti opakovať.

Neovládateľné návaly smútku, strata zmyslu a chuti do života potom človeku zmenia života na peklo na zemi. Táto choroba sa prejavuje patologickým poklesom nálady, pesimizmom, beznádejou, neschopnosťou rozhodovať sa, poruchami spánku, poruchami chuti a spomalením intelektuálnym výkonom. U pacienta sa objavujú aj pocity úzkosti, strachu, napätia, vyčerpanosti atd. Depresia môže byť reakcia na dlhodobé ochorenie, na smrť blízkeho človeka alebo na stratu zamestnania. Rapídny pokles nálady môže vyvolať aj veľmi silný stres. Ľudský mozog je v takom období prehnane citlivý a postupom času môže reagovať ešte citlivejšie. Pokles nálady sa potom vždy prehlbuje. Do stavu depresie sa človek môže dostať aj bez konkrétnej príčiny.
Ako každá iná choroba má aj depresia svoje liečebné prostriedky. Veľmi dôležitá je odborná psychoterapia a adekvátne lieky- antidepresíva. Liekov tohto druhu existuje veľa. Čo vám lekár v podobnej situácii pravdepodobne predpíše? Môže to byť Prozac, Portal, Seropram atd. Jedná sa o antidepresíva, ktoré lekári predpisujú ženám vo veku od šestnásť do päťdesiat. Pôsobia proti chronickej depresii, bulimii, obezite, alkoholizmu, poruchám osobnosti a dokonca aj proti migréne. Keď človek počuje slovo depresia, väčšinou sa mu vybaví názov lieku Prozac. Je pravda že počet ľudí, trpiacich depresiami sa stále zvyšuje, ale na druhej strane tento liek pravidelne používajú aj ľudia u ktorých depresia nebola ani diagnostikovaná. Vymýšľajú si falošné problémy, len aby Prozac dostali. Je to tabletka, ktorá sa predpisuje na väčšinu moderných chorôb. Ste obézna? Máte akné? Nedokážete udržať pozornosť? Je veľmi pravdepodobné, že vám niekto navrhne aby ste vyskúšali práve Prozac. Ako úbohé Ally McBealové. Prozac bol donedávna považovaný za zázračný liek, ale v poslednej dobe sa proti antidepresívam zdvíha stále väčšia vlna odporu. Existujú ženy, ktoré sú na liekoch psychicky závislé, depresiami už ani netrpia, ale nedokážu si predstaviť, že by Prozac niekedy vysadili. Než sa dáte zlákať, tým lákadlom „všemocných“ tabletiek, dobre si rozmyslite či sa naozaj potrebujete liečiť. Depresia je bez diskusie choroba, ktorý dokáže život pekne znepríjemniť. To isté však platí o návykovom a často zbytočnom užívaní antidepresív.


Diskusia k článku:

na ludskom nestasti sa najlepsie zaraba,nie zeby sa riesili priciny,ale nasledky
Neregistrovaný - , 28.10.2003 10:42
Ak Vás v živote postihne veľký stres a dostanete sa do depresie nie vlastným zapríčinením, môže sa stať, že sa ocitnete v situácii z ktorej niet úniku. Potom nezostáva nič iné, ako siahnúť po antidepresíve. Autorka tohoto článku asi nikdy nebrala antidepresíva a preto asi nevie, že nie všetky sú návykové a keď ich niekto užíva pod dohľadom odborníka, tieto lieky vedia veľmi pomôcť. Aj keď myslenie človeka a nálady riadi určitú dobu chémia, je to pre postihnutého veľká pomoc. A ako prestať užívať a žiť bez nich tiež je v kompetencii dobrého odborníka, len si treba nechať poradiť.
Neregistrovaný - Izabela, 28.10.2003 11:47
Izabela, plne s Tebou suhlasim. Nie je predsa mozne, aby sa dali antidepresiva kupit bez lekarskeho predpisu, aby sa nimi mohli ludia zivit pri prvych naznakoch problemov a rovnako pochybujem o tom, ze by ich lekar predpisoval ako acylpyrin.
Neregistrovaný - :-), 28.10.2003 19:53
z receptov starej matere pocet tabliet od vasho psichiatra nahradte poctom orgazmov
Neregistrovaný - popai , 29.10.2003 05:09
Autorka tento clanok zrejme prevzala zo zahranicnych "platkov", nie je mozne, aby ste Prozac alebo Seropram dostali kupit volne bez lekarskeho predpisu. A ked uz taketo lieky lekar predpisuje, tak nie preto, ze mate jeden den "blbu" naladu.
Neregistrovaný - Fany, 29.10.2003 06:03, stefanka(`na`)post.sk
z vlastne skusenosti viem ze tie lieky je u nas dostat ale nie bez lekarskeho predpisu.problem je len v tom, ze ked s nimi raz zacnete je naozaj tazke prestat.videla som to na svojej kamaratke,ktora si to po case ani neuvedomovala
Neregistrovaný - , 29.10.2003 09:56
Mám priateľa,ktorý je kvôli chronickej depresii už dva roky na invalidnom dôchodku.Stále verí,že ešte niekedy bude pracovať,lebo je to pomerne mladý človek -má 47 rokov.Viackrát sa liečil aj na psychi atrii.Viem,čo to s ním robí a aký je z toho nešťast ný.Tie lieky sú jeho záchrana,aby mohol ako-tak existovať a bez nich / a bezo mňa / by bol úplne stratený.Vie,že ich bude musieť brať do konca života.Aj ja mávam občas "depku",ale aj kvôli nemu sa jej nesmiem poddávať.Ja "užívam" miesto liekov moje záľuby a koníčky-turistiku,divadlo,plávanie, tanec,čítanie.Niekedy sa mi podarí aj jeho vtiahnuť do týchto činností.On sám sa najviac lieči spánkom.
Neregistrovaný - Jarka, 29.10.2003 12:51
nazov clanku je nevhodny. Nikto nebude "stastny" od pilulky ! Depka je velmi vazna choroba a nastastie existuje vyber liekov. Jarka, robis to vyborne - sama sa aktivujes a este "ponukas" aktivity aj partnerovi. Super!
Neregistrovaný - ¤ ¤ ¤, 29.10.2003 15:29
Bez antidepresiv sa neda zacat "zit",ak vas prepadne depresia.Su tomu tri mesiace,co sa neviem pozbierat,a uz musim so sebou nieco robit.Skusila som vsetko,aj sa premoct.Mam priatelov,pracu aj peniaze,rodinu.Len psychicka pohoda a chut zit,ktora mi poslednu dobu tak chyba.Ako sa hovori,ak by to bolo mozne,radsej by som depresiu vymenila za chorobu menej zavazneho fyzickeho charakteru.
Neregistrovaný - oskarik, 11.2.2009 16:43
Bože dobrý ľudia, ved sa prebudte a nebudte ako slepé ovce a bábkou podplatených lekárov, ktorí skáču tak ako im farmaceutické firmy prikážu. Siahnite aj po iných zdrojoch, konkretnejšie po výpovediach tých, čo v priemysle robili dlhe roky a vedia o svinstvach, nehovoriac o tom najvačšom akym je Prozac. Kniha Johna Virapena je veľmi dobrým vypovedným zdrojom. Ale aj iné zdroje máte k dispozícii všetko záleží na vašej túžbe po poznaní. Prozac podľa jeho slov sposobuje samovraždené sklony - (podložil to aj dokazmi z vlastnej skusenosti), tie však nie sú na príbalovom letáku napísané: Neberte to svinstvo a nebudte obetou, ktorá chce farmaceutický priemysel
Neregistrovaný - Lenka, 22.1.2013 01:22, 12vcelicka12(`na`)azet.sk
If you prefer decent, Coziness together with budget oakley sunglasses for guys, Brides, And kids; Occhialis is best search engine optimization supplier using model glasses. Select from big companies, , For instance, beam prohibition, Louis Vuitton, oakley, Chanel, Cartier plus more, Issues businesses in the usa and even england. sunglasses listen to a huge role in shielding the eyes by way of possibly damaging ultra violet rays. This process disguised. form of one's only provides the sort of the rays which may damage the eye area if it is overexposed. Even so women continually use a tendency to copy a woman and here it's rather a mistake even though will attempt continue along with the renowns when purchasing sunglasses. A lot of such glasses tend to a low priced way to choose the luxurious mode brandnames from other brands inform, Prada, Beam prohibition and so on. It was very beneficial and i also enhanced all of often the very sort and consequently content uniquely unique them back as some agency above this type of yes. Sabre perception has a collection of accessories where it tap out special, Clothing trendy combined with selection. Whether your goal is something common, Current fashions, Otherwise legendary, They offer it. Counterfeited oakley sunglasses are the most effective known brands of top quality in addition to the luxury sunglasses. , The particular eye glasses products carry granted many video to cheap oakley sunglasses suitable to receive caller to make. It's about time considering out bank account to put on few of trim with oakley sunglasses defend regarding each and every little brown view now to see pieces truly that year. As you move the glasses market is filled with snap within sunglasses, You can come up folks unhampered. In addition, This kind of glasses not really certified or a developed that by oakley sunglasses . They are the same original oakley any way you like but are in fact patterns are sometimes made. They are purchased at an expense within on the original one as well as, created illegitimately. Inknown to be with her tv set franchise, Ellie Kardashian is the most effective excitement cal. king. Lindsay, In addition to predicament a queen that her, Tend to experience Chanel yet Gucci his or her fundamental variety of sunglasses.
Neregistrovaný - Evangelincun, 23.6.2014 09:59, miranda_nikita23(`na`)yahoo.com
I used to be able to find good information from your content.| Thank you for some other magnificent post. The place else may anyone get that kind of info in such a perfect means of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such info.
Neregistrovaný - cialis, 25.12.2014 03:10, georgesai(`na`)mail.ru
Autorka zrejme nepozna probkematiku na vkastnej kozi. Len si nieco nastudovaka a akaemicky napisala. Ja som presvedcena, ze depresia sa slovami neda opisat. Nieje to ani strach, ani myslienky, ani nalada....je to nieco neskutocne mucive. Stav, v ktorom sa clovek ocitne po umrti blyzkej osoby, alebo pod tlakom problemov je stav svojou podstatou uplne iny. Na ten by ma ani nenapadlo brat lieky. Naozaj nemam chut brat lieky len tak, akoze si neviem so sebou rady...to je to iste, ako brat drogy. Ale ked clovek nepozna ine riesenie....aspon zatial nie...liek pomoze cloveku sa aspon vynorit sa z tej slamastiky a zacat vnimat triezvo. Aj ked to znie mozno paradoxne. Nerobi to dobru naladu, alebo pocit stastia. Pomoze to citit sa normalne, ako predtym. To je vsetko....
Neregistrovaný - Lucia, 15.7.2015 23:16, bartosovaster(`na`)gmail.com
Antidepresiva su hlavne velkym zdrojom pre farmaceuticky priemysel,je tam velikansky obrat penazi,preto psychiater predpide rad tabletky ktore este nikdy nic nevyliecili.Staci Vam byt na tom dobre iba pokial beriete prozac,ktory je velkym svinstvom do slova a do pismena a raz ked uz ich nebudete brat ste na tom horsie nez predtym?To iste plati aj o ostatnych antidepresivach.Neliecia su to zialbohu legalne drogy kde sa stavate zavisli.Alebo sa budu brat cely zivot alebo je tam velke riziko ze ked sa raz nebudu brat vas problem sa vrati vaznejsi nez predtym.Nakolko je to dusevna choroba,zaujmy a laska v rodine pomozu najviac.
Neregistrovaný - viana, 20.2.2016 18:47, vieraorinakova(`na`)libero.it
Üdvözlet. Kérem, kedves, válaszolj nekem az e-mail azonosítómon, nagyon fontos dolgot kell megbeszélnünk veled. itt van az e-mail: (Sgthelenmark1897@gmail.com)
Neregistrovaný - sgthelenmarkm, 18.5.2020 18:28, Sgthelenmark1897(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!