Tabletky šťastia
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 28.10.2003 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Môžete sa zbaviť depresií a kúpiť si lepšiu náladu? Výrobcovia antidepresív tvrdia, že áno a obľúbenosť ich tabletiek stále stúpa. Asi desať percent svetovej populácie v priebehu života ochorie depresiami. Ak táto choroba človeka už raz postihne, existuje osemdesiat percentná pravdepodobnosť, že sa bude v budúcnosti opakovať

Môžete sa zbaviť depresií a kúpiť si lepšiu náladu? Výrobcovia antidepresív tvrdia, že áno a obľúbenosť ich tabletiek stále stúpa. Asi desať percent svetovej populácie v priebehu života ochorie depresiami. Ak táto choroba človeka už raz postihne, existuje osemdesiat percentná pravdepodobnosť, že sa bude v budúcnosti opakovať.

Neovládateľné návaly smútku, strata zmyslu a chuti do života potom človeku zmenia života na peklo na zemi. Táto choroba sa prejavuje patologickým poklesom nálady, pesimizmom, beznádejou, neschopnosťou rozhodovať sa, poruchami spánku, poruchami chuti a spomalením intelektuálnym výkonom. U pacienta sa objavujú aj pocity úzkosti, strachu, napätia, vyčerpanosti atd. Depresia môže byť reakcia na dlhodobé ochorenie, na smrť blízkeho človeka alebo na stratu zamestnania. Rapídny pokles nálady môže vyvolať aj veľmi silný stres. Ľudský mozog je v takom období prehnane citlivý a postupom času môže reagovať ešte citlivejšie. Pokles nálady sa potom vždy prehlbuje. Do stavu depresie sa človek môže dostať aj bez konkrétnej príčiny.
Ako každá iná choroba má aj depresia svoje liečebné prostriedky. Veľmi dôležitá je odborná psychoterapia a adekvátne lieky- antidepresíva. Liekov tohto druhu existuje veľa. Čo vám lekár v podobnej situácii pravdepodobne predpíše? Môže to byť Prozac, Portal, Seropram atd. Jedná sa o antidepresíva, ktoré lekári predpisujú ženám vo veku od šestnásť do päťdesiat. Pôsobia proti chronickej depresii, bulimii, obezite, alkoholizmu, poruchám osobnosti a dokonca aj proti migréne. Keď človek počuje slovo depresia, väčšinou sa mu vybaví názov lieku Prozac. Je pravda že počet ľudí, trpiacich depresiami sa stále zvyšuje, ale na druhej strane tento liek pravidelne používajú aj ľudia u ktorých depresia nebola ani diagnostikovaná. Vymýšľajú si falošné problémy, len aby Prozac dostali. Je to tabletka, ktorá sa predpisuje na väčšinu moderných chorôb. Ste obézna? Máte akné? Nedokážete udržať pozornosť? Je veľmi pravdepodobné, že vám niekto navrhne aby ste vyskúšali práve Prozac. Ako úbohé Ally McBealové. Prozac bol donedávna považovaný za zázračný liek, ale v poslednej dobe sa proti antidepresívam zdvíha stále väčšia vlna odporu. Existujú ženy, ktoré sú na liekoch psychicky závislé, depresiami už ani netrpia, ale nedokážu si predstaviť, že by Prozac niekedy vysadili. Než sa dáte zlákať, tým lákadlom „všemocných“ tabletiek, dobre si rozmyslite či sa naozaj potrebujete liečiť. Depresia je bez diskusie choroba, ktorý dokáže život pekne znepríjemniť. To isté však platí o návykovom a často zbytočnom užívaní antidepresív.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.