lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nehovorte hneď ,,ľúbim ťa“

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 5.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Muž sa chce v posteli prejaviť hlavne svojou mužnosťou a chcel by, aby k veci rovnako pristupovala aj jeho partnerka. Lenže ona sa pritom angažuje do veci nielen celým telom, ale aj celou dušou. Chcela by mať istotu, že nie je iba hlavnou hrdinkou ďalšieho mužovho dobrodružstva, samozrejme rovnako prechodného, ako tie ostatné. Chcela by, aby ju bral vážne – to znamená s citom. Žena sa v myšlienkach často už pri prvom milovaní prenesie do vysnívanej budúcnosti. Už sa vidí pred oltárom, v spoločnom byte, s hromádkou detí...A On často nemá v úmysle vidieť ju ešte raz. Bol síce skvelý milenec, ale ako už slovo naznačuje miloval, ale neľúbil.
Ženy, prahnúce po láske, často samy začnú s vyznaním lásky, v nádeji, že si tým pripútajú muža. Lenže priskoro vyslovené ,,ľúbim ťa“ na neho môže zapôsobiť ako studená sprcha. Napokon, jemu nešlo o lásku na celý život, alebo prinajmenšom nie, hneď prvý raz. Vyľakaný muž potom zmizne ešte skôr, ako si žena stihne vysnívať ďalšiu spoločne strávenú noc. Muž si pritom nebude mať čo vyčítať – veď jej nič nesľuboval a nič nevyznával. Samozrejme, sú aj ženy (a je ich čoraz viac), ktoré sú schopné brať sex výlučne ,,rekreačne“. Tie sa už naučili, že o láske netreba hovoriť, treba sa milovať a užívať si. Ale tým, ktoré toho nie sú schopné, neostáva nič iné, iba investovať city do každého vzťahu/ aj keby mal trvať len jednu noc/ a čakať, či to nevyjde. Aká škoda, že rozum nechodí ruka v ruke s citmi...
V niektorých vzťahoch slovo ,,ľúbim ťa“ nepadne nikdy, pretože ho zastupujú iné slová. Veď lásku možno prejavovať toľkými spôsobmi. Zlé to začína byť až vo chvíli, keď ani po niekoľkých rokoch spolužitia jedna zo strán nijako neprejavuje svoje city. Tá druhá strana má potom plné právo byť rozčarovaná, využívaná, jednoducho, cítiť sa nemilovaná.
Ženy túžobne čakajú na chvíľu, keď im muž povie: ,,ľúbim ťa.“ Ale on mlčí a mlčí a mnohokrát sa chce tomuto slovu celkom vyhnúť. Týmto mlčaním sa od partnerky vzďaľuje a dištancuje. Veď kým ju neinformoval o opätovanom cite, má podľa nepísaných zákonov voľnú ruku. Nevyjadril otvorene svoje city a teda nič nesľuboval.
Preto, milé dámy, nikdy sa neponáhľajte s vyjadrením citov, dokonca ani vtedy, keď vás láska priam zadúša. Samozrejme, môžete mu dať pocítiť, že si ho vážite, potrebujete, že sa pri ňom cítite bezpečne, že mu dôverujete...Ale nehádžte mu hneď v ústrety slová ,,ľúbim ťa“. Môže sa totiž ukázať, že bude mať pocit, že ho oblažujete proti jeho vôli. Trpezlivo čakajte a umožnite mu, získať prvenstvo v tejto hre. Keď On ešte stále mlčí, nemyslite hneď na najhoršie (neľúbi ma, nezáleží mu na mne, som mu dobrá iba do postele). Muž potrebuje čas, viac času ako vy, aby vyjadril, čo cíti. A možno to už obaja viete, aj keď to nepovedal priamo.

Diskusia k článku:

Môžem iba súhlasiť...100% pravda.
Neregistrovaný - Bellezza , 5.11.2001 11:09, bellezza(`na`)pobox.sk
Súhlasím s autorkou, je to tak, mám šesťročný vzťah a môžem na palcoch spočítať koľko krát mi povedal že ma ľúbi.....
Neregistrovaný - anonym, 5.11.2001 16:55
Ak chlap povie žene, že ju tak veľmi ľúbi, to ešte neznamená, že to myslí úprimne. Môže to hovoriť takisto aj ďalším trom ženám. Môj priteľ hovorí, že mi to nemôže stále hovoriť, pretože to už bude po čase otrepané a má pravdu.Tie slová sa môžu nahradiť aj drobnými skutkami, napríklad pohladením, bozkom na ruku, objatím.
Neregistrovaný - Lola, 6.11.2001 09:29
Lola, presne to iste hovori moj manzel: ci chcem, aby mi donekonecna opakoval otrepanu frazu, alebo radsej si ma privinul ci nejakym skutkom dokazal, ze mu na mne zalezi a hlavne ma nepodvadzal. Ma pravdu
Neregistrovaný - Lila, 21.12.2001 11:57
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!