lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Emanuelle Seignerová: Stvorená pre život v luxuse

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 30.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Miluje drahé parfémy, luxusné oblečenie a svoju nádhernú rezidenciu na španielskom ostrove Ibiza. Je náladová, ale celkom iste nie lenivá. Hereckú prácu si zorganizovala tak, aby sa jej manžel, Roman Polanski, nikdy necítil opustený a deti – osemročná Morganne a dvojročný Elvis, bez nej nikdy neostávali dlhšie, ako je nevyhnutné. Emanuelle Seignerová má dnes 34 rokov, rodinu a domov, po akých vždy túžila. A naďalej je nielen šťastná, ale aj veľmi, veľmi pekná.
Emanuelle pochádza z umeleckej umelcov – starý otec a teta boli herci, mama novinárka a otec – fotograf. Ona sama vôbec nemala v úmysle pokračovať v umeleckých tradíciách rodiny. Najskôr chcela zistiť, či jej takáto cesta vôbec vyhovuje. Emanuelle získala solídne vzdelanie, ale duch slobody, aký panoval v ich rodine, lámal skostnatenosť vysokoškoláčky a dodával jej šarm. Rodičia mali za sebou „hipícku“ minulosť a preto dcére dávali toľko slobody, koľko chcela. Keďže neprikladali väčšiu váhu peniazom, nelámali si hlavu ani rastúcimi požiadavkami mladej slečny. Emanuelle sa hnevala, že neustále musí argumentovať, prečo potrebuje veci, ktoré sa jej zdali byť samozrejmé. A tak si napokon uvedomila, že keď chce žiť inak, musí zarábať.

Cesta na filmové plátno
Príležitosť sa objavila veľmi rýchlo vďaka fotografovi, ktorý ju oslovil na ulici. Tento Emanuelle navrhol pózovať na reklamu pre kozmetickú firmu Nina Ricci. Samozrejme svoj súhlas museli dať aj rodičia, pretože budúca hviezda mala sotva štrnásť rokov. Tvárička a postava Emanuelle sa natoľko zapáčili, že sa bez akýchkoľvek problémov dostala do renomovanej modelingovej agentúry. Modelingový stroj sa krútil niekoľko rokov a osud chcel, že už spomenutú reklamu na krém Nivea režíroval známy režisér Jean-Paul Rappenau. Emanuelle ho očarila natoľko, že predviedol reklamný šot kultovému francúzskemu režisérovi Jeanovi-Lucovi Goddardovi, ktorý práve nakrúcal film Detektív. Majster osemnásťročnú krásavicu ihneď angažoval, ale Emanuelle z neho nebola nadšená. Správal sa arogantne, nedával jej – ako úplnej začiatočníčke, žiadne rady, ale zato na jej adresu vyslovil pochybný kompliment, že má pekný zadoček a preto určite urobí kariéru.
Niekedy vtom čase, počas slávnostnej večere, sa Emanuelle zoznámila s Romanom Polanskim. Pekná mladá žena naňho urobila taký hlboký dojem, že ju pozval do svojho apartmánu. Emanuelle nemala ani potuchy, s kým má do činenia, kým si neprečítala jeho životopis. Podlomili sa jej nohy. Dozvedela sa totiž, že keď mala dva roky, bola zavraždené Polanského manželka, herečka Sharon Tateová a deväť rokov po vražde bol režisér obžalovaný za znásilnenie maloletej a musel navždy opustiť územie USA.
V roku 1987, keď Roman Polanski nakrúcal v Paríži film Frantic, hľadal partnerku pre Harrisona Forda. Agent mu pripomenul mladú krásavicu a režisér viac nepochyboval, že je to ten najlepší výber. Napokon, ako sa ukázalo, nielen pre úlohu vo filme, ale na celý život...
Novinári, dychtiví po senzácii, si starostlivo zaznamenávali každý pikantný detail tejto známosti: majster réžie, starší o 32 rokov a nižší o ,,dve hlavy“ sa bezhlavo zaľúbil a svojej vyvolenej toleruje všetky maniery a ona sa ani nesnaží ich krotiť. Ani náhodou neprezrádza komplexy začínajúcej herečky, naopak neváha robiť cirkus kvôli výške gáže ako renomovaná hviezda. Pod manželovou réžiu zatiaľ nakrútila tri filmy: Frantic (1987), ktorý bol jej prvým hereckým úspechom, nasledoval Horký mesiac (1992) a zatiaľ posledným bol Deviata brána (1999), v ktorom bola Emanuelle partnerkou Johnnyho Deppa.

Azyl na Ibize
Zosobášili sa v roku 1989 na Ibize. Tento ostrov je dodnes ich azylom. Dom, rozprestierajúci sa nad morom, bol prvým darom Polanského svojej mladej žene a ona sa tu cíti bezpečná a šťastná. Zbožňuje slnko, teplú vodu, pláž. Celé hodiny vie vychutnávať ticho, popíjať obľúbený harmančekový čaj a meditovať. Ale predovšetkým sa tu realizuje ako mama Morganne a Elvisa. Deti sú pre Emanuelle zmyslom života a poskytuje im veľa slobody, pretože sa pamätá, ako veľmi si ju cenila počas vlastného detstva. A keď manžel pozve na ostrov hostí, na veľkej terase sa konajú slávnostné večere. Pani domáca má iba jedinú povinnosť – zabávať hostí a dbať o to, aby sa cítili dobre.
Na otázku, ako približuje deťom ich národné povedomie (v ich žilách koluje francúzska, poľská a židovská krv), Emanuelle Seignerová odpovedá: ,,Moja stará mama bola Mongolka a ja sa považujem za kozmopolitku.“ Tvrdí, že sa cíti dobre všade, kde sú milí ľudia. Z poľštiny – rodnej reči svojho manžela – ovláda iba niekoľko slov, ktoré určite nepatria do životopisu. Sú to samé nadávky! Emanuelle hovorí: ,,Som pyšná, že pre svojho muža môžem byť akýmsi anjelom strážnym. Po toľkých rokoch plných utrpenia si konečne zaslúžil pokojný prístav.“

Diskusia k článku:

Obdivujem zeny, ktore to v zivote niekam dotiahli a vytycili si svoj pevny ciel. Velmi si cenim ak je niekto sebavedomy a ma pevnu volu a dokaze ist za svojim cielom. Co sa tyka tejto herecky, myslim si, ze slava a bohatstvo neznamenaju vsetko v zivote cloveka a urcite aj tato hviezdicka ma svoje herecke a ine maniere. Prajem jej v zivote vsetko dobre ale hlavne aby si uvedomila ake su priority v zivote cloveka.
Neregistrovaný - silvia sivcova, 4.5.2001 18:02, silvia.sivcova(`na`)post.sk
Obdivujem zeny, ktore to v zivote niekam dotiahli a vytycili si svoj pevny ciel. Velmi si cenim ak je niekto sebavedomy a ma pevnu volu a dokaze ist za svojim cielom. Co sa tyka tejto herecky, myslim si, ze slava a bohatstvo neznamenaju vsetko v zivote cloveka a urcite aj tato hviezdicka ma svoje herecke a ine maniere. Prajem jej v zivote vsetko dobre ale hlavne aby si uvedomila ake su priority v zivote cloveka.
Neregistrovaný - silvia sivcova, 4.5.2001 18:02, silvia.sivcova(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!