lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bolestivý zápal močových ciest

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 22.10.2007
späť
Späť

Poslať
 

Každá piata žena má počas života aspoň jeden krát za život skúsenosť s infekciou močových ciest- a sú ženy, ktoré majú tento problém opakovane. Väčšina prípadov infekcií sa dá našťastie úspešne liečiť antibiotikami. Kto tento problém však zažil, dá za pravdu, že priebeh je veľmi bolestivý a navyše sa často po preliečení zopakuje. Takmer 20 % pacientiek, ktoré boli na infekciu močových ciest liečené sa sťažuje na jej opätovné vrátenie a až 30% žien priznáva že sa infekcia vrátila po tretí krát. V prípade, že sa infekcia dostatočne nelieči, dochádza k vážnejším komplikáciám, neradno ju preto ignorovať.

Infekcie sú väčšinou spôsobené baktériami, napríklad Escherichia coli (E. coli). Je to zapríčinené ženskou anatómiou- keďže ukončenie tráviaceho a močového ústrojenstva sa nachádza v tesnej blízkosti, baktérie z tráviaceho traktu putujú do močových ciest cez močový mechúr a niekedy až k obličkám.

Predchádzať tomuto bolestivému ochoreniu sa dá príjmom veľkého množstva tekutín. Tekutiny podporujú vyplavovanie baktérii z močových ciest. Nevýhodou zimného obdobia je však práve znížený príjem tekutín, keďže nepociťujeme smäd tak, ako v lete. Zámerne by sme preto mali strážiť denný príjem- napríklad používaním pohárov s väčším objemom.  

Zvýšte príjem vitamínu C, ten zabezpečuje kyslé pH moču, čím sa zabraňuje množeniu baktérií. Dbajte na pravidelné vyprázdňovanie. Zámerné zadržovanie moču vytvára ideálne prostredie na množenie baktérií. Vyhýbajte sa používaniu parfumovaných sprchových gélov, ktoré môžu spôsobiť podráždenie. Dodržiavanie dennej hygieny intímnych partií je však dôležitou prevenciou. Rovnako ako hygiena pred a po pohlavnom styku- počas ktorého dochádza tiež často k preneseniu baktérií do močového ústrojenstva.

Zdroj: www.health-discovery.com 


Diskusia k článku:

Nakupujte kontaktné šošovky cez Internet! Ahoj, pokiaľ už šošovky používate a viete ich parametre (je vždy uvedené na obale), tak vám odporúčam nakupovať cez Internet. Je to rýchlejšie a hlavne lacnejšie. Ja mám overené a odporúčam www.sosovky-kontaktne.sk. Naviac mám kupón na zľavu jsg2eqjs.
Neregistrovaný - dedus, 20.11.2007 20:49
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!