lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
SVIATOČNÉ PEČENIE S KORUNNÝM CUKROM - Bratislavské orechové rožky

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 6.12.2012
späť
Späť

Poslať
 

Obdobie vianočných a novoročných sviatkov sa už tradične spája s pečením sladkých dobrôt. Radi by sme sa preto s vami podelili o obľúbené recepty, ktoré sú spestrením každej slávnostnej tabule.

 

Bratislavské orechové rožky

Potrebujeme:

·         250 g hladkej múky,

·         100 g hrubej múky,

·         50 g Korunného cukru práškového,

·         50 g tuku,

·         2 žĺtky,

·         1 dcl mlieka,

·         20 g droždia,

·         na hrot noža soli,

·         1 žĺtok na potretie

 Plnka:

·         150 g mletých orechov,

·         100 g Korunného cukru práškového,

·         3 dcl mlieka,

·         100 g mletých piškót,

·         2 PL rumu,

·         1 vanilkový cukor

 

Postup:

Z múky, práškového cukru, rozpusteného tuku, žĺtkov, vlažného mlieka rozmiešaného s droždím a soľou vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a odložíme na teplé miesto vykysnúť. Po vykysnutí a opätovnom vymiešaní utvoríme z cesta valček, z ktorého nakrájame cca 35 rožkov. Jednotlivé kúsky rozvaľkáme do tvaru elipsy a naplníme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte vykysnúť na teplom mieste. Tesne pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plnka: mlieko a cukor privedieme do varu, pridáme mleté orechy a za stáleho miešania varíme ešte asi 2 minúty. Odstavíme z platne, pridáme zomleté piškóty, vanilkový cukor a rum a všetko premiešame.


Diskusia k článku:

To the lady.sk owner, Your posts are always well-supported by facts and figures.
Neregistrovaný - , 28.1.2023 02:10, lonna.horan(`na`)msn.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!