SVIATOČNÉ PEČENIE S KORUNNÝM CUKROM - Bratislavské orechové rožky
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 6.12.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Obdobie vianočných a novoročných sviatkov sa už tradične spája s pečením sladkých dobrôt. Radi by sme sa preto s vami podelili o obľúbené recepty, ktoré sú spestrením každej slávnostnej tabule.

Obdobie vianočných a novoročných sviatkov sa už tradične spája s pečením sladkých dobrôt. Radi by sme sa preto s vami podelili o obľúbené recepty, ktoré sú spestrením každej slávnostnej tabule.

 

Bratislavské orechové rožky

Potrebujeme:

·         250 g hladkej múky,

·         100 g hrubej múky,

·         50 g Korunného cukru práškového,

·         50 g tuku,

·         2 žĺtky,

·         1 dcl mlieka,

·         20 g droždia,

·         na hrot noža soli,

·         1 žĺtok na potretie

 Plnka:

·         150 g mletých orechov,

·         100 g Korunného cukru práškového,

·         3 dcl mlieka,

·         100 g mletých piškót,

·         2 PL rumu,

·         1 vanilkový cukor

 

Postup:

Z múky, práškového cukru, rozpusteného tuku, žĺtkov, vlažného mlieka rozmiešaného s droždím a soľou vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a odložíme na teplé miesto vykysnúť. Po vykysnutí a opätovnom vymiešaní utvoríme z cesta valček, z ktorého nakrájame cca 35 rožkov. Jednotlivé kúsky rozvaľkáme do tvaru elipsy a naplníme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte vykysnúť na teplom mieste. Tesne pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plnka: mlieko a cukor privedieme do varu, pridáme mleté orechy a za stáleho miešania varíme ešte asi 2 minúty. Odstavíme z platne, pridáme zomleté piškóty, vanilkový cukor a rum a všetko premiešame.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.