lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
OBOHAŤTE SI SVOJ JEDÁLNY LÍSTOK O ŠPANIELSKE OLIVY A NEOĽUTUJETE!

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 2.10.2012
späť
Späť

Poslať
 

Španielske olivy sú známe pre svoju nezameniteľnú chuť a výsostné postavenie v stredomorskej kuchyni, mimochodom jednej z najzdravších na svete. Prečo ich teda neskúsiť zaradiť aj do našej typickej slovenskej kuchyne? Najmä teraz, v období výdatných kalorických dobrôt, sa čosi chutné a zároveň zdravé rozhodne hodí. A vaše telo sa vám niekoľkonásobne odvďačí. Olivy totiž nielen výborne chutia, ale sú tiež vhodnou alternatívou tukov a solí, ktorými sme zvyknutí naše jedlo obvykle dochucovať. Pokiaľ objavíte čaro olív, a obzvlášť tých vysoko kvalitných španielskych, nemusíte sa obávať o svoju štíhlu líniu ani nudu na vašom stole. Môžete ich kombinovať, ako vám len napadne a vytvárať také olivové variácie, ktoré očaria vaše nečakané návštevy i vašich najmilších v rodinnom kruhu. Návod je jednoduchý – zmiešajte olivy s obľúbenými ingredienciami, vašou láskou k jedlu a k olivám samotným. Vytvoríte jedinečné olivové variácie, ktoré vás budú nielen baviť, ale si na nich aj skvele pochutíte!

Rýchlo, ľahko, zdravo!

Veselé variácie na olivovú tému dokážu rýchlo a ľahko spestriť nielen zamračené dni, ale tiež večierky, oslavy a priateľské posedenia. Vďaka neobmedzenému množstvu ingrediencií, s ktorými sa olivy môžu kombinovať, sa každý váš výtvor stane originálnym dielom, ktoré dokážete vykúzliť za pár minút. Podávať ich môžete ako predkrm, hlavný chod, dezert alebo len v podobe „niečoho dobrého pod zub“ ku kvalitnému vínku, pivu či kokteilom. Olivové variácie sú odrazom vašich obľúbených chutí, nálady a ročného obdobia. Pokojne si vystačíte aj s typicky slovenskými potravinami, ktoré dochutíte troškou Španielska. Nebojte sa ani ovocia či čokolády, tieto netradičné chuťové kombinácie nielenže vyzerajú skvele hneď na prvý pohľad, ale ponúkajú doslova ohňostroj chutí vo vašich ústach. Navyše vás podržia práve vo chvíľach, keď niet času nazvyš a vy potrebujete ponúknuť ozajstný chuťový zážitok.

Samotné olivy sú tiež vernými priateľkami v boji za štíhlu líniu a zdravý životný štýl – 100g olív predstavuje iba 150kcal. Porovnanie s čipsami (546kcal), orieškami (600kcal) alebo čokoládou (od 500kcal) vás iste presvedčí, že siahnuť po olivách je rozhodne dobrou voľbou. So španielskymi perlami, ako sa olivy často označujú, bude vaša zima pestrá, chutná a plná vitamínov i dobrej nálady!

Čierna alebo zelená?

Každý milovník olív vie, že sa k vzájomnej láske treba doslova prejesť, pretože väčšinou nezachutia hneď na prvý raz. Kto však už objaví ich tajomstvo, je navždy stratený a môže sa iba hlásiť k preferencii k čiernym či zeleným olivám. Máte vo svojej voľbe jasno? Navštívte stránky www.olivyzospanielska.sk  a zmeňte si farebnú tému stránok podľa vášho výberu.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!