lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pred pol rokom prišla vláda Draka...

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 12.9.2000
späť
Späť

Poslať
 


Ľudia už od pradávna chceli vedieť, čo ich čaká a čo ich neminie a ako to už na svete chodí, keď je dopyt, je aj tovar. Na svet prichádzali v pravidelných intervaloch tí, čo sa vedeli pozrieť do minulosti i do budúcnosti. Obzvlášť obľúbené bolo veštenie v starej Číne.
Predpovedať budúcnosť však vždy prinášalo so sebou rôzne riziká.
Tak napríklad astrológovia Si a Che prišli o hlavy, keď v roku 2137 pred Kristom, zabudli svojmu panovníkovi povedať, že nastane zatmenie Slnka. O tom či predpovedali aj svoju spoločnú smrť, kroniky mlčia.
Okrem rôznych podôb mučenia, výroby skla, porcelánu a papiera vďačíme Číňanom aj za vynájdenie kalendára a astronómie, ktorá sa zrodila nezávisle takmer v tom istom čase aj v Egypte, v Indii a Babylone.
Okrem kalendárov, ktoré sa uplatňovali v bežnom živote, vytvorili ešte aj tzv. cyklický kalendár, ktorý sa rozšíril v Japonsku, Mongolsku, Kórei a v Tibete. Tento kalendár zoraďoval roky do zvláštnych šesťdesiatročných cyklov a určitým rokom priraďoval mená zvierat. Zvieratá boli zoradené v poradí myš, krava, tiger, zajac, drak, had, kôň, ovca, opica, sliepka, pes, prasa. Podobne ako v našich horoskopoch. Jednotlivé roky potom charakterizovali ľudí, ktorí sa v nich narodili.
Za prvý rok, prvého cyklu sa považuje rok myši zodpovedajúci roku 2637 pred Kristom. Napriek tomu, že v Číne platí od roku 1911 gregoriánsky kalendár, ľudia zostávajú verní aj cyklickému kalendáru. Podľa neho 5. februára vstúpil svet do znamenia Draka, ktoré sa opakuje každých dvanásť rokov. Číňania ho vítali s radosťou. Pretože Drak je podľa nich dobré znamenie. Urobme si teraz, po pol roku, malú bilanciu vlády Draka.
Drak je v Číne symbolom úspechu a šťastia. V
starých dobách bol tiež symbolom čínskych cisárov. Možno preto, že už pred tisíckami rokov Číňania objavili, že ľudia, ktorí sa narodia v roku Draka, majú rovnakú silu a vplyv ako Drak sám.
V roku tohoto znamenia je všetko veľké, pestré a pevné. Deti, ktoré sa v tomto roku narodia prinesú svojim rodičom radosť, úspech a bohatstvo. Možno preto sa začali v Hollywoode preteky končiace v pôrodnici. Svetlo sveta v roku Draka uzrie potomok Michaela Douglasa a Catheriny Zeta Jonesovej, Ornelly Mutiovej a jej nového partnera Stefana Piccola, aj Kate Winsletová je šťastnou mamičkou, rovnako ako Madonna, ktorá sa už teraz neustále vytŕča s bruškom do fotoobjektívov. Keďže jej prvá dcérka už začala svoju kariéru modelky, určite niečo chystá aj pre svojho malého Dráčika. A ak Drak žehná aj adoptívnym deťom, potom je synček Sharon Stonovej životným šťastlivcom. Trocha neskoro, ale o to viac, sa tešia na dieťa starnúci David Bowie a jeho krásna žena Iman. Teraz už vidíte, že ak ste chceli mať potomstvo ešte pred Silvestrom 2000, pokazili ste to. Tie pravé preteky za šťastným bábätkom ste mali začať o niečo neskôr... Teraz je už naozaj neskoro.
Ak sa vám narodí bábätko v budúcom roku, bude to rok Hada. Spája sa s múdrosťou a plodnosťou, čo tiež nie je na zahodenie. Číňania si veľmi dobre uvedomujú, aký význam má narodenie ich detí v roku Draka. V roku 1988, ktorý bol tak isto rokom Draka, sa v Hongkongu narodilo viac ako 70 000 detí. Hoci v ostatných rokoch to nebolo ani celých
30 000. Číňania z Hongkongu sa radi riadia praktikami starej čínske kultúry a veria na čínske povery, ktoré magickému číslu 88 v dátume letopočtu pripisovali šťastný osud.

Pokračovanie nabudúce...

Diskusia k článku:

tata
Neregistrovaný - , 11.3.2006 14:42
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!