lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 40 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 26. September, , Dnes oslavuje Edita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
TALIANSKA REŠTAURÁCIA GALLO ROSSO UŽ AJ V BRATISLAVE

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 18.6.2012
späť
Späť

Poslať
 

Originálne receptúry so zameraním na čerstvé ryby a morské plody

 

Po pár týždňoch zabehnutia prevádzky sa 14.mája slávnostne otvorila talianska reštaurácia Gallo Rosso (Červený kohút) na Hviezdoslavovom námestí 3, na rohu Radisson Blu Carlton hotela. Ristorante Gallo Rosso patrí do rovnomennej siete reštaurácií vo Viedni a v okolí - možno ju nájsť vo viedenskom Rodaun, v Gumpoldskirchene, či v Laxenburgu. Bratislavské Gallo Rosso je teda štvrtou reštauráciou v poradí a prvou mimo rakúskej metropoly.

James Al-trakchi, spolumajiteľ Gallo Rosso: „ Naším cieľom je priniesť do Bratislavy pravú taliansku kuchyňu, ktorá bude nielen výborne chutiť, ale bude aj pastvou pre oči, keďže naše jedlá spĺňajú aj vysoké estetické kritéria. Zároveň ponúkame príjemné prostredie reštaurácie a šarmantnú taliansku obsluhu, ktorá správne dotvára celkovú atmosféru podniku.“

Priestor Ristorante Gallo Rosso je členený na dve časti. V prednej nájdete bar, pult s čerstvými rybami, zeleninou a antipastami a pár stolíkov, vhodných na neformálne posedenie. Zadná časť reštaurácie je elegantnejšia, pôsobí formálnejšie a tvoria ju vzorne prestreté stoly. Časť personálu pochádza priamo z Apeninského polostrova, pričom talianski čašníci vedia slušne aj po anglicky. V Ristorante Gallo Rosso sa varí pod dohľadom dvoch vynikajúcich šéfkuchárov: talianskeho Pino Ritaccio a slovenského Andreja Tomoviča. Originálne, rokmi overené receptúry, sú zárukou jedinečnej chuti a vzhľad jedál priam odzrkadľuje taliansky zmysel pre dizajn a dôležitosť detailov. Interiér reštaurácie zdobia na stenách krásne obrazy z dielne českej maliarky Anny Lindnerovej.

Bratislavská Ristorante Gallo Rosso je reštauráciou s pestrou ponukou výborných talianskych jedál a s ústretovým talianskym personálom. Tešíme sa na Vašu návštevu!

Francesco Dimmel, spolumajiteľ Gallo Rosso: Zakladateľ konceptu Gallo Rosso, ktorý otvoril a úspešne prevádzkoval dvanásť reštaurácií vo Viedni a okolí.

 

James Al-trakchi, spolumajiteľ Gallo Rosso: Po nazbieraní početných skúseností s manažovaním prestížnych podnikov a reštaurácií v Paríži (Groupe Richard, Man Ray, Planet Holywood, Disneyland Paris), Toulouse (Red Tomato Sarl), Casablance (West-End Sarl) a príchode na Slovensko, zastával v roku 2007-2011 pozíciu Development Director pre Bifrost Investment Group, Bratislava a od januára 2012 je Managing Partner v Gallo Rosso.

 

Pino Ritaccio, šéfkuchár Gallo Rosso: Po pätnásťročnom pôsobení v početných reštauráciách v oblasti južného Talianska (Bari, Neapol, Sardínia, Sicília) sa stal hlavným šéfkuchárom Gallo Rosso skupiny.

 

Andrej Tomovič, šéfkuchár Gallo Rosso: Šéfkuchár s bohatými profesionálnymi skúsenosťami na Slovensku i v zahraničí. V tíme skupiny Gallo Rosso pôsobí už deviaty rok, keďže v rokoch 2003-2007 bol šéfkuchárom v Gallo Rosso – Viedeň a následne v rokoch 2007-2012 v Gallo Rosso – Laxemburg. Patrí medzi kľúčových ľudí skupiny Gallo Rosso.

 

Príbeh názvu reštaurácie Gallo Rosso

Legenda zo 16. storočia vraví, že mladý Mexičan, ktorý bol nespravodlivo odsúdený na smrť, mal posledné želanie: povečerať červeného kohúta. Ten bol však čarovný a miestni obyvatelia verili, že v prípade neviny mladého muža zakikiríka. Tak sa aj stalo a červený kohút zachránil mladému Mexičanovi život. Odvtedy je kohút symbolom šťastia a akýmsi talizmanom.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!