TALIANSKA REŠTAURÁCIA GALLO ROSSO UŽ AJ V BRATISLAVE
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 18.6.2012 09:46
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Po pár týždňoch zabehnutia prevádzky sa 14.mája slávnostne otvorila talianska reštaurácia Gallo Rosso (Červený kohút) na Hviezdoslavovom námestí 3, na rohu Radisson Blu Carlton hotela. Ristorante Gallo Rosso patrí do rovnomennej siete reštaurácií vo Viedni a v okolí - možno ju nájsť vo viedenskom Rodaun, v Gumpoldskirchene, či v Laxenburgu. Bratislavské Gallo Rosso je teda štvrtou reštauráciou v poradí a prvou mimo rakúskej metropoly.

Originálne receptúry so zameraním na čerstvé ryby a morské plody

 

Po pár týždňoch zabehnutia prevádzky sa 14.mája slávnostne otvorila talianska reštaurácia Gallo Rosso (Červený kohút) na Hviezdoslavovom námestí 3, na rohu Radisson Blu Carlton hotela. Ristorante Gallo Rosso patrí do rovnomennej siete reštaurácií vo Viedni a v okolí - možno ju nájsť vo viedenskom Rodaun, v Gumpoldskirchene, či v Laxenburgu. Bratislavské Gallo Rosso je teda štvrtou reštauráciou v poradí a prvou mimo rakúskej metropoly.

James Al-trakchi, spolumajiteľ Gallo Rosso: „ Naším cieľom je priniesť do Bratislavy pravú taliansku kuchyňu, ktorá bude nielen výborne chutiť, ale bude aj pastvou pre oči, keďže naše jedlá spĺňajú aj vysoké estetické kritéria. Zároveň ponúkame príjemné prostredie reštaurácie a šarmantnú taliansku obsluhu, ktorá správne dotvára celkovú atmosféru podniku.“

Priestor Ristorante Gallo Rosso je členený na dve časti. V prednej nájdete bar, pult s čerstvými rybami, zeleninou a antipastami a pár stolíkov, vhodných na neformálne posedenie. Zadná časť reštaurácie je elegantnejšia, pôsobí formálnejšie a tvoria ju vzorne prestreté stoly. Časť personálu pochádza priamo z Apeninského polostrova, pričom talianski čašníci vedia slušne aj po anglicky. V Ristorante Gallo Rosso sa varí pod dohľadom dvoch vynikajúcich šéfkuchárov: talianskeho Pino Ritaccio a slovenského Andreja Tomoviča. Originálne, rokmi overené receptúry, sú zárukou jedinečnej chuti a vzhľad jedál priam odzrkadľuje taliansky zmysel pre dizajn a dôležitosť detailov. Interiér reštaurácie zdobia na stenách krásne obrazy z dielne českej maliarky Anny Lindnerovej.

Bratislavská Ristorante Gallo Rosso je reštauráciou s pestrou ponukou výborných talianskych jedál a s ústretovým talianskym personálom. Tešíme sa na Vašu návštevu!

Francesco Dimmel, spolumajiteľ Gallo Rosso: Zakladateľ konceptu Gallo Rosso, ktorý otvoril a úspešne prevádzkoval dvanásť reštaurácií vo Viedni a okolí.

 

James Al-trakchi, spolumajiteľ Gallo Rosso: Po nazbieraní početných skúseností s manažovaním prestížnych podnikov a reštaurácií v Paríži (Groupe Richard, Man Ray, Planet Holywood, Disneyland Paris), Toulouse (Red Tomato Sarl), Casablance (West-End Sarl) a príchode na Slovensko, zastával v roku 2007-2011 pozíciu Development Director pre Bifrost Investment Group, Bratislava a od januára 2012 je Managing Partner v Gallo Rosso.

 

Pino Ritaccio, šéfkuchár Gallo Rosso: Po pätnásťročnom pôsobení v početných reštauráciách v oblasti južného Talianska (Bari, Neapol, Sardínia, Sicília) sa stal hlavným šéfkuchárom Gallo Rosso skupiny.

 

Andrej Tomovič, šéfkuchár Gallo Rosso: Šéfkuchár s bohatými profesionálnymi skúsenosťami na Slovensku i v zahraničí. V tíme skupiny Gallo Rosso pôsobí už deviaty rok, keďže v rokoch 2003-2007 bol šéfkuchárom v Gallo Rosso – Viedeň a následne v rokoch 2007-2012 v Gallo Rosso – Laxemburg. Patrí medzi kľúčových ľudí skupiny Gallo Rosso.

 

Príbeh názvu reštaurácie Gallo Rosso

Legenda zo 16. storočia vraví, že mladý Mexičan, ktorý bol nespravodlivo odsúdený na smrť, mal posledné želanie: povečerať červeného kohúta. Ten bol však čarovný a miestni obyvatelia verili, že v prípade neviny mladého muža zakikiríka. Tak sa aj stalo a červený kohút zachránil mladému Mexičanovi život. Odvtedy je kohút symbolom šťastia a akýmsi talizmanom.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.