lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
SLOVENSKÉ PIVÁ BUDÚ BOJOVAŤ O PRESTÍŽNY TITUL SLOVENSKÁ PIVNÁ KORUNKA 2012

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 2.6.2012
späť
Späť

Poslať
 

Slovenské združenie výrobcov piva a sladu vyhlasuje 6. ročník prestížnej degustátorskej súťaže Slovenská pivná korunka, ktorá sa uskutoční 19. júna v Bratislave. Je to v súčasnosti jediná súťaž na Slovensku svojho druhu a môžu sa do nej prihlásiť všetci slovenskí výrobcovia piva, vrátane mikropivovarov a malých reštauračných pivovarov. Spoluorganizátormi podujatia a zárukou vysokého odborného dohľadu sú Štátny veterinárny a potravinový ústav Bratislava, Štátna veterinárna a potravinová správa SR a Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU Bratislava.

 

Šiesty ročník anonymnej degustačnej súťaže pod názvom Slovenská pivná korunka, ktorá v tomto roku po prvýkrát získala aj svoj súťažný emblém, opäť vyberie tie najlepšie slovenské pivá. Výrobcovia môžu do súťaže prihlásiť všetky svoje vyrábané značky, okrem značiek pív vyrábaných v licencii. Už po druhýkrát sa budú môcť prihlásiť aj mikropivovary a a malé reštauračné pivovary, ktoré budú súťažiť v dvoch samostatných kategóriách. Slovenská pivná korunka tak vytvára najväčšiu a jedinú reprezentatívnu platformu na stretnutie pivných expertov a profesionálov z oblasti pivovarníctva na Slovensku.

 

„Pivo, to je príbeh, ktorý začína pri pestovaní a výrobe surovín, pokračuje umením našich sládkov a vyvrcholí spokojným výrazom zákazníka nad oroseným pohárom. Súťaž nielenže vyberie tie najlepšie pivá tohto roku, ale je aj spôsobom, ako oceniť zanietenie a prácu tisícov ľudí, ktorí sa v našej krajine venujú výrobe sladu a piva. Lebo pivo si žiada celé srdce,“ uviedla Júlia Hurná, prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu.

 

Medzi tradičné súťažné kategórie pribudli aj novinky                                      

Prihlasovatelia budú môcť pivá prihlásiť do kategórie svetlé pivá 10%, svetlé pivá 12%, tmavé pivá a novou súťažnou kategóriou sú miešané a ochutené pivá typu radler (citrónové). Reštauračné pivovary budú súťažiť v kategórii svetlé a tmavé pivá z mikropivovarov. V rámci degustácií sa bude v nesúťažnej prehliadke hodnotiť aj kategória nealkoholických pív dodávaných na slovenský trh, a zároveň miešané a ochutené pivá typu radler s inými ako citrónovými príchuťami a v nealkoholických verziách.

 

Kategória ochutených pív zaznamenáva v poslednej dobe rastúci úspech, a preto je prirodzené, že jej dávame šancu súťažne sa prezentovať,“ uviedla Júlia Hurná a dodala: „V rámci tejto kategórie budeme hodnotiť najrozšírenejšiu, citrónovú príchuť a v nesúťažnej prehliadke aj ďalšie chuťové varianty.“

 

Porota sa bude skladať aj zo zástupcov všetkých prihlásených pív

Kvalitu prihlásených pív a víťazov určuje na základe anonymného hodnotenia porota, ktorú tvoria najuznávanejší slovenskí odborníci na pivo vrátane sládkov. Úlohou posudzovateľských komisií bude anonymne ohodnotiť všetky nominované vzorky, ktoré splnili súťažné kritériá. Práca hodnotiteľov sa sústredí predovšetkým na kritériá, akými sú chuť, vôňa a celkový dojem z piva. Paleta posudzovania je veľmi široká a zahŕňa nuansy, ktoré ovládajú tí, ktorí sa pivu venujú na najvyššej expertnej úrovni. Hodnotenie sa uskutoční 19. júna t.r. v priestoroch Štátneho potravinového a veterinárneho ústave Bratislava a výsledky budú slávnostne vyhlásené do konca júna za účasti všetkých, ktorí sa na príprave a priebehu súťaže budú podieľať.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!