lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Knäckebroty nie sú nuda!

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 18.2.2013
späť
Späť

Poslať
 

Niekto má rád ich príjemnú chuť, iný si pochvaľuje trvanlivosť a nenáročnosť skladovania, ďalší rád objavuje nové kombinácie chutí. Knäckebroty sú veľmi obľúbené a získavajú si stále viac priaznivcov. Sú skvelým doplnkom redukčných diét, či zdravého životného štýlu a ideálnou náhradou za bežné biele pečivo. Môžete ich obložiť všetkým, čo máte radi a získať tak okrem porcie zdravej vlákniny aj chutné a zdravé raňajky či desiatu. Tieto „chrumkavé chlebíky“ navyše skvelo chutia i v kombinácii lahodných nátierok, ktoré si doma hravo pripravíte za pár minút.

 

Tip pre vás: Ak počítate každú kalóriu, odporúčame natierať hladkú stranu knäckebrotu. V opačnom prípade vyskúšajte tú s priehlbinami, v ktorých sa nátierka zachytí vo väčšom množstve a vy si tak dokonale vychutnáte bohatšiu porciu chutí.

 

Pórová nátierka s jabĺčkami

Pre 4 osoby

Čas prípravy: 15 min.

 

Potrebujeme:

·         2 malé jabĺčka

·         1 stredný pór

·         100 g tvrdého syru

·         1 biely jogurt

·         50 g vlašských orechov

·         mleté čierne korenie

·          soľ

Postup:

1. Na panvici za stáleho miešanie opražíme do zlatista vlašské orechy. Necháme vychladnúť.

2. Jablká ošúpeme a spolu s tvrdým syrom nahrubo nastrúhame.

3. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme biely jogurt a zamiešame spolu s nastrúhanými jablkami a syrom.

4. Nátierku dochutíme korením, soľou  a posypeme opraženými vlašskými orechmi.

 

Tip pre vás: Podávajte na chrumkavom RACIO Knäckebrote ražnom s vysokým obsahom vlákniny (18 %). Vláknina blahodarne pôsobí na peristaltiku čriev a podporí aj váš imunitný systém.

 

 

Uhorková nátierka s chrenom a kaparami

Pre 4 osoby

Čas prípravy: 20 min.

 

Potrebujeme:

·         1 šalátovú uhorku

·         5 dkg chrenu

·         1 PL kapár

·         2 strúčiky cesnaku

·         100 g čerstvého syra

·         soľ

·         mleté čierne korenie

Postup:

1. Ošúpeme uhorku, rozpolíme, odstránime zrnká a pokrájame na malé kocky. Osolíme, pomiešame, necháme 15 minút postáť a potom zlejeme prebytočnú šťavu.

2. Cesnak posekáme nadrobno a postrúhame chren.

3. Uhorky zmiešame spolu s postrúhaným chrenom, cesnakom, čerstvým syrom a kaparami.

5. Nakoniec nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.

 

Tip pre vás: Chuť nátierky ozvláštni RACIO Knäckebrot ražný a vďaka novej naturálnej receptúre vám zaistí ešte jemnejší zážitok z chrumkania.

 

Avokádová nátierka s koriandrom

Pre 4 osoby

Čas prípravy: 15 min.

 

Potrebujeme:

·         2 zrelé avokáda

·         1,2 dl olivového oleja

·         1 červenú cibuľku

·         1 chilli papričku

·         šťavu z 1 limetky

·         3 - 4 lístky čerstvého koriandru

·         mleté korenie

·         soľ

Postup:

1. Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme a roztlačíme ju vidličkou.

2. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme olej a rozmixujeme dohladka.

3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú a semiačok zbavenú chilli papričku, limetkovú šťavu a najemno nasekané lístky koriandru.

4. Všetko premiešame a dochutíme soľou a mletým korením.

5. Kôstku z avokáda vložíme do nátierky - nebude tak hnednúť.

 

Tip pre vás: Ak chcete nahradiť pečivo z bielej pšeničnej múky, podávajte s RACIO Knäckebrotom Multigrain, ktorý je okrem pšeničnej, celozrnnej ražnej a pšeničnej sladovej múky obohatený o drvenú raž a semienka sezamu a rasce.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!