Knäckebroty nie sú nuda!
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 18.2.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Niekto má rád ich príjemnú chuť, iný si pochvaľuje trvanlivosť a nenáročnosť skladovania, ďalší rád objavuje nové kombinácie chutí. Knäckebroty sú veľmi obľúbené a získavajú si stále viac priaznivcov. Sú skvelým doplnkom redukčných diét, či zdravého životného štýlu a ideálnou náhradou za bežné biele pečivo. Môžete ich obložiť všetkým, čo máte radi a získať tak okrem porcie zdravej vlákniny aj chutné a zdravé raňajky či desiatu. Tieto „chrumkavé chlebíky“ navyše skvelo chutia i v kombinácii lahodných nátierok, ktoré si doma hravo pripravíte za pár minút.

Niekto má rád ich príjemnú chuť, iný si pochvaľuje trvanlivosť a nenáročnosť skladovania, ďalší rád objavuje nové kombinácie chutí. Knäckebroty sú veľmi obľúbené a získavajú si stále viac priaznivcov. Sú skvelým doplnkom redukčných diét, či zdravého životného štýlu a ideálnou náhradou za bežné biele pečivo. Môžete ich obložiť všetkým, čo máte radi a získať tak okrem porcie zdravej vlákniny aj chutné a zdravé raňajky či desiatu. Tieto „chrumkavé chlebíky“ navyše skvelo chutia i v kombinácii lahodných nátierok, ktoré si doma hravo pripravíte za pár minút.

 

Tip pre vás: Ak počítate každú kalóriu, odporúčame natierať hladkú stranu knäckebrotu. V opačnom prípade vyskúšajte tú s priehlbinami, v ktorých sa nátierka zachytí vo väčšom množstve a vy si tak dokonale vychutnáte bohatšiu porciu chutí.

 

Pórová nátierka s jabĺčkami

Pre 4 osoby

Čas prípravy: 15 min.

 

Potrebujeme:

·         2 malé jabĺčka

·         1 stredný pór

·         100 g tvrdého syru

·         1 biely jogurt

·         50 g vlašských orechov

·         mleté čierne korenie

·          soľ

Postup:

1. Na panvici za stáleho miešanie opražíme do zlatista vlašské orechy. Necháme vychladnúť.

2. Jablká ošúpeme a spolu s tvrdým syrom nahrubo nastrúhame.

3. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme biely jogurt a zamiešame spolu s nastrúhanými jablkami a syrom.

4. Nátierku dochutíme korením, soľou  a posypeme opraženými vlašskými orechmi.

 

Tip pre vás: Podávajte na chrumkavom RACIO Knäckebrote ražnom s vysokým obsahom vlákniny (18 %). Vláknina blahodarne pôsobí na peristaltiku čriev a podporí aj váš imunitný systém.

 

 

Uhorková nátierka s chrenom a kaparami

Pre 4 osoby

Čas prípravy: 20 min.

 

Potrebujeme:

·         1 šalátovú uhorku

·         5 dkg chrenu

·         1 PL kapár

·         2 strúčiky cesnaku

·         100 g čerstvého syra

·         soľ

·         mleté čierne korenie

Postup:

1. Ošúpeme uhorku, rozpolíme, odstránime zrnká a pokrájame na malé kocky. Osolíme, pomiešame, necháme 15 minút postáť a potom zlejeme prebytočnú šťavu.

2. Cesnak posekáme nadrobno a postrúhame chren.

3. Uhorky zmiešame spolu s postrúhaným chrenom, cesnakom, čerstvým syrom a kaparami.

5. Nakoniec nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.

 

Tip pre vás: Chuť nátierky ozvláštni RACIO Knäckebrot ražný a vďaka novej naturálnej receptúre vám zaistí ešte jemnejší zážitok z chrumkania.

 

Avokádová nátierka s koriandrom

Pre 4 osoby

Čas prípravy: 15 min.

 

Potrebujeme:

·         2 zrelé avokáda

·         1,2 dl olivového oleja

·         1 červenú cibuľku

·         1 chilli papričku

·         šťavu z 1 limetky

·         3 - 4 lístky čerstvého koriandru

·         mleté korenie

·         soľ

Postup:

1. Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme a roztlačíme ju vidličkou.

2. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme olej a rozmixujeme dohladka.

3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú a semiačok zbavenú chilli papričku, limetkovú šťavu a najemno nasekané lístky koriandru.

4. Všetko premiešame a dochutíme soľou a mletým korením.

5. Kôstku z avokáda vložíme do nátierky - nebude tak hnednúť.

 

Tip pre vás: Ak chcete nahradiť pečivo z bielej pšeničnej múky, podávajte s RACIO Knäckebrotom Multigrain, ktorý je okrem pšeničnej, celozrnnej ražnej a pšeničnej sladovej múky obohatený o drvenú raž a semienka sezamu a rasce.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.