lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
AKO ZATOČIŤ SO SNEHOM VO VLASOCH A ZÁROVEŇ SI OČISTIŤ TELO

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 23.2.2011
späť
Späť

Poslať
 

 „To snáď ani nie je pravda, veď zima už skončila!“  - určite to poznáte. Vonku už nesneží, no vaše plecia svedčia o inom. Ak máte takéto problémy a chuť zmeniť to, tak tu máme niekoľko tipov presne pre vás!

 

Pokožka psoriatikov  je veľmi namáhaná, jemná a citlivá a preto potrebuje intenzívnu starostlivosť, najmä po zime, keď bola vystavená chladu, mrazu a vetru. Vplyvom týchto činiteľov sa pokožka vysušuje, sčervená a praská.

 

Ďalším strašiakom zimy sú čiapky. Pokožka sa spotí a začne svrbieť. Tento pocit je skutočne veľmi nepríjemný. Navyše - škrabaním sa nič nevyrieši, akurát tak zhorší a pacient trpí ešte viac.

 

Keďže jar je už za dverami a postupne budeme odkladať nielen čiapky, šály aj bundy, prinášame nielen pre psoriatikov pár tipov, ako si pomôcť, aby vyzerali čo najlepšie:

 

  1. Začnite s diétou. Po namáhavom období, keď sme zväčša jedli len ťažké mastné jedlá, je načase, aby sme odľahčili naše telo. Aj napriek tomu, že univerzálna diéta pri psoriáze neexistuje, sú potraviny, ktoré sú vhodné a nevhodné. Vyhýbajte sa orieškom, čokoláde, štipľavým a korenistým jedlám a naopak, doprajte si zeleninové šaláty, ovocie, nie však tropické. Samozrejme, vyhnite sa alkoholu a fajčeniu. Na podporu trávenia a odbúranie nežiadúcich látok z tela je ideálne pitie džúsu z Aloe vera.

 

  1. Pomôžte imunite. Keďže jedným z faktorov, ktorý vyvoláva psoriázu je aj znížený imunitný systém, skúste prípravky na jeho podporu. Mnohé si môžete vyrobiť sami doma, no je množstvo osvedčených hotových prípravkov, ktoré zakúpite v lekárni.

 

  1. Vyhnite sa stresu. Stres je spúšťač viacerých chorôb a medzi nimi je aj psoriáza, ktorá sa ním navyše zhoršuje. Preto si doprajte relaxačný, či wellness pobyt, ktorý vás naštartuje a ušetrí od jarnej únavy. 

 

  1. Začnite sa hýbať. Pohyb vás nabudí, dodá vám energiu a prekrví vaše telo. Už 20 minút rýchlej chôdze je prospešných pre vaše srdce. Nielenže sa budete cítiť sviežo, ale aj pomôžete ložiskám, ktoré potrebujú slnko a vzduch.

 

  1. Doprajte vašej pokožke relax. Pravidelne premasťujte vašu pokožku, určite sa vám za to odvďačí. Vhodné sú prípravky na prírodnej báze, ktoré ju nedráždia, ale sú zároveň určené na ošetrenie miest postihnutých psoriázou. Určite radšej siahnite po tých, ktoré nájdete v lekárňach.

 

Tip redakcie:

ALOE  VERA Juice, Fytofontana - Aloe vera džús priaznivo pôsobí na črevá, trávenie a pankreas. Povzbudzuje činnosť tráviacich žliaz, Aktívne na seba viaže nežiadúce látky, ktoré sa hromadia v črevách, pečeni a žlčníku. Organické kyseliny v Aloe vera zaisťujú ochranu kĺbov. Svojimi antioxidačnými účinkami je Aloe vera prostriedkom na obmedzenie tvorby voľných kyslíkových radikálov, ako jednej z hlavných príčin procesu starnutia.

 

Prípravky Dr.Michaels - austrálske prírodné prípravky na liečbu psoriázy a atopického ekzému, ktoré majú podľa odborných vedeckých štúdií až 82%-tnú účinnosť.  Sú porovnateľné s biologickou liečbou, no na rozdiel od nej nemajú žiadne vedľajšie účinky – môžu ich preto používať aj tehotné a dojčiace ženy a deti.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!