lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Účes ako Einstein

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 20.12.2012
späť
Späť

Poslať
 

Nie je to žiadny horúci módny trend, mať zelektrizované vlasy okolo celej hlavy a vyzerať ako Einstein, ale nežiaduci efekt, s ktorým musíme bojovať najmä v zime.

 

Háro nabité statickou elektrinou je človeku na nič, nie je z neho žiadna energia, iba vyžaduje ďalšiu a ďalšiu námahu na skrotenie neposlušných vlasov. Za to, že vlasy sú suché a jeden od druhého doslova uteká, môže viacero faktorov. V zime sa viac pohybujeme v prekúrených a presušených miestnostiach. O vlahu vlasy oberá aj vlhký vzduch a veľkou záťažou je striedanie studeného a vlhkého vonkajšieho prostredia so suchými a teplými vnútornými priestormi.

Kto si hlavu chráni čiapkou či kapucňou, tomu je jasné, že vlasy sa o textil obtierajú a nabíjajú sa a nabíjajú. Až je divné, že občas nesvietime. Len vyzeráme ako zmoknuté kurence. Tak čo s tým, odsťahovať sa niekde, kde nikdy nesneží?!

 

 

Tipy a triky od kaderníčky Andrey Holecz:

·      Používanie balzamu na vlasy má zmysel po celý rok a v zime dvojnásobne, kto sa mu vyhýba zo strachu, že bude mať vlasy rýchlo mastné, ten si ho zrejme nanáša zle. Balzam aplikujeme na dĺžku vlasov a ich konce, ale nie ku korienkom. Udržia sa tak hydratované, ale nebudú premastené.

·      Aj spôsob umývania vlasov je dôležitý. Nikdy kožu na hlave „nemasírujeme“ nechtami, nedrhneme ich ako silne znečistenú bielizeň a neoplachujeme horúcou vodou.

·      Šampón a kondicionér, resp. vlasová maska by mali byť tej istej značky, aby sa ich účinky navzájom nerušili, ale aby bol efekt naopak synergický.

·      Vlasy pred fénovaním treba ošetriť vhodným ochranným prípravkom a nesušiť ich na najvyššej teplote.

·      Proti elektrizovaniu pomáha aj žehlenie, ale ani tu netreba zabúdať na spreje, ktoré chránia vlasy pred vysúšaním a poškodením. Dehydrovaný jemný vlas je najnáchylnejší na elektrizovanie.

·      Nepoužívajte umelohmotné hrebene, pretože pri kontakte s nimi sa vytvára elektrický náboj, vhodnejšie sú drevené hrebene alebo kefy s prírodnými štetinami.

·      Skrotiť zelektrizované vlasy môžeme hrebeňom namočeným vo vode, ale lepšie je používať antistatické spreje, ktoré dostať v obchodoch. Aplikujú sa buď priamo na vlasy, alebo na hrebeň, ktorým sa vlasy potom prečešú.

 

Lacné domáce triky

·      Antistatický zábal: Zmiešajte olivový olej so žĺtkom a nechajte na vlasoch pôsobiť 20 minút. Vlasy sa „napijú“ vlahy a budú menej elektrizovať.

·      Balzam v igelite: Do vlasov si votrite väčšie množstvo balzamu, zabaľte ich do igelitu a potom ešte obmotajte teplým uterákom. Keď uterák vychladne, zohrejte ho fénom. Nechajte pôsobiť tri hodiny a potom dôkladne umyte.

·      *Banán s mandľami: Elektrizovaniu zabráni aj nevšedná vlasová maska z roztlačeného zrelého banánu a 1 PL mandľového oleja. Nechajte pôsobiť 15 minút a potom dôkladne opláchnite.

 

 

Tipy z lekárne:

 

Bioscalin Vlasový šampón - Špeciálny tekutý, nezásaditý, čistiaci prípravok bez farbív a umelých prísad neobsahuje lanolín ani cholesterol, ktoré majú negatívny vplyv na delenie buniek vo vlasových folikulách, vďaka čomu spôsobuje obnovu aktivity buniek v kožnom tkanive a zdravý rast vlasov. Šampón pozitívne pôsobí na pokožku hlavy, nenarúša jej biologickú rovnováhu a prirodzenú hladinu kyslosti, preto je vhodný aj na každodenné použitie alebo ako ošetrenie vlasov a vlasovej pokožky po zvýšenej námahe. Penivá emulzia obsahuje zložku, ktorá udržiava pokožku hladkú, pružnú a hydratovanú. Šampón je vhodný pri vypadávaní vlasov, mastných či unavených vlasoch, citlivú pokožku, ale aj pri saborei. Emulzia pôsobí „odľahčujúco“, takže si vlasy po úprave držia objem i tvar.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!