lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Na kráľovskú chuť treba dozrieť

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 23.8.2015
späť
Späť

Poslať
 

Na kráľovskú chuť treba dozrieť. Tvrdenie vystihujúce nielen úspešných ľudí, ale aj nápoj s jedinečnou kvalitou a viac než 100-ročnou tradíciou – španielske brandy Soberano  od spoločnosti González Byass. Pravé brandy Soberano je výnimočné nielen poctivým procesom výroby ale aj jedinečným spôsobom dozrievania Criaderas y solera. Odmenou za vynaložené úsilie je plná a zaoblená chuť, ktorou si pravé brandy Soberano každého pôžitkára podmaní. Očakávate od seba to najlepšie, tak prečo si to aj nedopriať. Dozrel čas na pravé brandy, ktoré podčiarkne vašu individualitu.

 

 

Kráľovský pôvod jedinečného brandy zo Španielska

 

História vinárstva González Byass siaha až do roku 1835, keď mladý Manuel María González prišiel do andalúzskeho mesta Jerez s cieľom začať podnikať s vínom sherry. S pomocou strýka Jose Angela y Vargasa, zvaného Pepe, si založil vlastnú spoločnosť Manuel González a začal víno exportovať najmä do Anglicka. Po dvadsiatich rokoch sa spojil so svojím agentom vo Veľkej Británii, čím vznikla spoločnosť González Byass.

 

S výrobou kvalitného brandy začali približne v roku 1844, keď výrobcovia sherry začali víno za účelom fortifikácie (zvyšovanie obsahu alkoholu) destilovať. Po čase zistili, že vďaka destilácii vznikajú liehoviny s vynikajúcimi kvalitatívnymi vlastnosťami, ktoré podporí zrenie v  sudoch po sherry. Soberano má v sebe ukrytý i kráľovský pôvod. Význam tohto názvu v španielčine znamená suverén, panovník a aj to bol dôvod, prečo na jeho použitie dostalo vinárstvo González Byass na základe priateľských vzťahov s kráľovskou rodinou  povolenie priamo od španielskeho kráľa. Puto s kráľovskou rodinou symbolizuje aj samotné logo, ktorým je koruna. Vinárstvo v Jereze kráľovská rodina viackrát poctila svojou návštevou. Dôkazom sú podpisy na dubových sudoch v pivnici vinárstva González Byass.

 

Od roku 1998 je spoločnosť Gonzáles Byass opäť rodinným podnikom, vlastníkmi sú priami potomkovia Manuela Gonzáleza, členovia štvrtej a piatej generácie rodiny.

Na Slovensku si môžete pravé brandy Soberano s kráľovským pôvodom v súčasnosti vychutnať vďaka spoločnosti St. Nicolaus, ktorá je výhradným distribútorom.

 

 

Pravé brandy so storočnou tradíciou

 

Soberano je pravé brandy s dlhoročnou tradíciou vyrábané v španielskej oblasti Jerez. Značka, ktorá oslávila v roku 2013 100 rokov od svojej registrácie, je skutočným dôkazom, že ide o výnimočne kvalitný produkt s poctivým procesom výroby. Hlavnou zložkou brandy Soberano je destilát z vína. Na jeho výrobu sa používa špeciálna odroda hrozna Airén, ktorá sa pestuje v oblasti La Mancha, vo vnútrozemí Španielska, kde prebieha aj jedinečný kontinuálny proces destilácie. Aby sa na výrobu Soberana využili iba kvalitné bobule, celý proces vykonáva skúsený majster. Takto pripravený destilát je prevezený do oblasti Jerez, kde v sudoch z dubového dreva dozrieva do dokonalosti. V spoločnosti González Byass je už od roku 1985 hlavným destilačným majstrom, ktorý na všetko dohliada, Luis Trillo. „Som veľmi rád, že rodina González mi dôveruje, že mi zverila do rúk svoje najväčšie bohatstvo. Snažím sa a robím všetko pre to, aby sme dodržali najvyšší možný štandard výroby nášho brandy. Je to moja veľká zodpovednosť voči rodine González, i voči verným spotrebiteľom,“ hovorí Trillo.

 

 

Criaderas y solera

 

Aby vinárstvo González Byass dodalo Soberanu 5 jeho osobitú chuť a vôňu, musí dozrievať minimálne 5 rokov v sudoch z dreva duba amerického, v ktorých bolo pred tým uskladnené sherry. „Criaderas y solera je jedinečný spôsob dozrievania, vďaka ktorému získava Soberano 5 svoju unikátnu farbu, jemnú vôňu a lahodnú chuť,“ vysvetľuje obchodný riaditeľ pre východnú a severnú Európu Carlos González. Jeho základom je zmiešavanie nových ročníkov so staršími, čím sa zabezpečuje vyrovnanosť a stálosť senzorických vlastností. Preto si môžete vždy vychutnať jeho plnú chuť, a tak sa plnohodnotne odmeniť za svoje každodenné víťazstvá. Pohľad na pohár tmavo jantárovej farby so zlatými a červenými odtieňmi či vôňa s nádychom karamelu a zrelého dreva budú slastnou bodkou na záver.

 

„Okrem päťročného Soberana sa môžeme pochváliť aj dvomi ďalšími vynikajúcimi druhmi – Soberano Solera a Soberano 12,“ dopĺňa hlavný destilačný majster Trillo. Soberano Solera dozrieva v sudoch spomedzi všetkých druhov Soberana najkratšie – jeden rok. Vyznačuje sa tmavo jantárovou farbou so zlatými tónmi. Má živú vôňu so stopami po dreve a sušenom ovocí. Na záver vás poteší plná okrúhla chuť s vanilkovým dozvukom. Soberano 12 je v sudoch z duba amerického uskladnené dvanásť rokov, vďaka čomu v sebe zanecháva vôňu po dreve. Tá je sprevádzaná vôňou orieškov a karamelu s dozvukom medu. Pozornosti neunikne ani krásna mahagónová farba s odtieňom jantáru a medi.

 

 

Ako si ho najlepšie vychutnať?

 

Sofistikovanú chuť pravého brandy Soberano  si konzumenti najlepšie vychutnajú, ak ho budú podávať pri izbovej teplote z brandy pohára na stopke. Vtedy najviac vyniknú jeho senzorické charakteristiky nadobudnuté pri dozrievaní v sudoch. Rovnako môže byť podávané i s ľadom.

 

Milovníci experimentov, ktorí radi skúšajú nové a netradičné veci, môžu pokojne skúsiť päťročné Soberano ako súčasť kávy alebo rôznych miešaných nápojov, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou letných koktailových párty. Dodá im jedinečnú chuť s dávkou prestíže sebe vlastnou.

 

Soberano podporuje zrelosť aj v umení

 

Značka Soberano sa zameriava aj na podporu kvalitnej hudby, ktorá rovnako ako pravé brandy dozrieva časom. Ako generálny partner sprevádzala obľúbeného slovenského speváka Roba Opatovského na jeho turné spoločne s projektom Overtime. V máji sa vo veľkom štýle prémiovým dvanásťročným Soberanom krstil aj ich nový album s rovnomenným názvom Robo Opatovský & Overtime.

Krstnou mamou sa stala Marianna Ďurianová, ktorá celý večer i moderovala. Album má aj hrdých krstných otcov. Okrem Pavla Danišoviča sa ním stal i obľúbený Milan Lasica, ktorý si tiež potrpí na kvalitné veci, čo bezpochybne dokazuje každým svojím gestom. „Medzi dobrou hudbou a kvalitným alkoholom existuje pre mňa určitá symbolika. Ani jedno, ani druhé nestvoríte za jeden deň, no zanechajú vo vás jedinečný dojem. A práve táto symbolika bola pre mňa  hlavným dôvodom, prečo som sa rozhodol byť ambasádorom pravého brandy Soberano,“ vyjadril sa Robo Opatovský.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!