lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Je najvyšší čas začať šetriť na letnú dovolenku - slovenskí dovolenkári vedia, čo chcú

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 2.4.2014
späť
Späť

Poslať
 

Odborníci pracujúci v cestovnom ruchu už tušia, ako bude vyzerať tohtoročná letná dovolenková sezóna. Podľa nich bude iná ako tá predošlá, Slovákov cestujúcich na dovolenku bude viac a zvýšia sa aj počty tých, ktorí s ňou budú vo finále naozaj spokojní, pretože na rozdiel od minulosti už vedia, čo chcú.

 

 Ako sa u nás v cestovnom ruchu hovorí, každá sezóna je iná,“ odpovedal na otázku, čo očakáva od leta 2014, Ing. Tomáš Gašparík z CK Globtour. „Neočakávame nejaké výrazné výkyvy v tržbách, ale skôr potvrdenie miernej vzostupnej tendencie, ktorú pozorujeme v posledných sezónach okrem iného aj na našej stránke www.globtour.sk . Čo sa týka destinácií, ani tu nečakáme veľké zmeny v poradí obľúbenosti u slovenských turistov.“

 

Mení sa však spôsob, akým si ľudia dovolenku vyberajú. Hoci cena je stále jedným z rozhodujúcich faktorov, už vedia aj to, aké služby chcú, čo všetko má dovolenka obsahovať, a čo zahŕňať nemusí. Keďže sa na predajcov dovoleniek obracajú s ucelenejšou predstavou a reálnejšími očakávaniami, zvyšuje sa tým pravdepodobnosť, že si kúpia dovolenku podľa svojich predstáv a vo výsledku budú spokojné obe strany.

 

Aj tento rok by podľa T. Gašparíka z CK Globtour mali medzi najpredávanejšie destinácie patriť Chorvátsko, Bulharsko, Turecko, ale aj Čierna Hora a stúpne zrejme aj počet záujemcov o ešte stále novú destináciu v ponuke slovenských cestovných kancelárií – Albánsko. „V týchto lokalitách môže vyjsť dovolenka štvorčlennú rodinu v rozmedzí od 500 do 1 000 eur v závislosti nielen od destinácie, ale aj od hotela a služieb. V každej z týchto krajín sa dá stráviť príjemný pobyt aj za 500 eur, takisto si však môžete vybrať ponuku exkluzívnych rezortov, kde je cena 500 eur na osobu a noc,“ hovorí T. Gašparík.

 

Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že ceny služieb, potravín, pohonných hmôt a poplatky za používanie diaľnic či letenky ostanú v spomínaných krajinách na úrovni minulého roka. Avizované nie sú ani zmeny v zákonoch, ktoré by mohli ovplyvniť dovolenkárov a ceny dovoleniek.

 

„Predpokladáme, že medzi najatraktívnejšie ponuky bude tento rok patriť Bulharsko s Albánskom v tesnom závese, a to nielen preto, že sa ceny oboch dovolenkových destinácií držia v tých lacnejších pásmach, a pritom služby sú na slušnej úrovni, ale aj preto, že ponúkajú oveľa viac ako len more a pláže. Zvlášť Albánsko je tou pravou krajinou pre tých, ktorí majú na dovolenke radi aj trochu adrenalínu či dobrodružstva, majú v láske more a tiež hory a dávajú prednosť menším, dobre vybaveným hotelom pred preľudnenými hotelovými rezortmi,“ skonštatoval na záver T. Gašparík z CK Globtour.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!