Je najvyšší čas začať šetriť na letnú dovolenku - slovenskí dovolenkári vedia, čo chcú
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 2.4.2014 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Odborníci pracujúci v cestovnom ruchu už tušia, ako bude vyzerať tohtoročná letná dovolenková sezóna. Podľa nich bude iná ako tá predošlá, Slovákov cestujúcich na dovolenku bude viac a zvýšia sa aj počty tých, ktorí s ňou budú vo finále naozaj spokojní, pretože na rozdiel od minulosti už vedia, čo chcú.

Odborníci pracujúci v cestovnom ruchu už tušia, ako bude vyzerať tohtoročná letná dovolenková sezóna. Podľa nich bude iná ako tá predošlá, Slovákov cestujúcich na dovolenku bude viac a zvýšia sa aj počty tých, ktorí s ňou budú vo finále naozaj spokojní, pretože na rozdiel od minulosti už vedia, čo chcú.

 

 Ako sa u nás v cestovnom ruchu hovorí, každá sezóna je iná,“ odpovedal na otázku, čo očakáva od leta 2014, Ing. Tomáš Gašparík z CK Globtour. „Neočakávame nejaké výrazné výkyvy v tržbách, ale skôr potvrdenie miernej vzostupnej tendencie, ktorú pozorujeme v posledných sezónach okrem iného aj na našej stránke www.globtour.sk . Čo sa týka destinácií, ani tu nečakáme veľké zmeny v poradí obľúbenosti u slovenských turistov.“

 

Mení sa však spôsob, akým si ľudia dovolenku vyberajú. Hoci cena je stále jedným z rozhodujúcich faktorov, už vedia aj to, aké služby chcú, čo všetko má dovolenka obsahovať, a čo zahŕňať nemusí. Keďže sa na predajcov dovoleniek obracajú s ucelenejšou predstavou a reálnejšími očakávaniami, zvyšuje sa tým pravdepodobnosť, že si kúpia dovolenku podľa svojich predstáv a vo výsledku budú spokojné obe strany.

 

Aj tento rok by podľa T. Gašparíka z CK Globtour mali medzi najpredávanejšie destinácie patriť Chorvátsko, Bulharsko, Turecko, ale aj Čierna Hora a stúpne zrejme aj počet záujemcov o ešte stále novú destináciu v ponuke slovenských cestovných kancelárií – Albánsko. „V týchto lokalitách môže vyjsť dovolenka štvorčlennú rodinu v rozmedzí od 500 do 1 000 eur v závislosti nielen od destinácie, ale aj od hotela a služieb. V každej z týchto krajín sa dá stráviť príjemný pobyt aj za 500 eur, takisto si však môžete vybrať ponuku exkluzívnych rezortov, kde je cena 500 eur na osobu a noc,“ hovorí T. Gašparík.

 

Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že ceny služieb, potravín, pohonných hmôt a poplatky za používanie diaľnic či letenky ostanú v spomínaných krajinách na úrovni minulého roka. Avizované nie sú ani zmeny v zákonoch, ktoré by mohli ovplyvniť dovolenkárov a ceny dovoleniek.

 

„Predpokladáme, že medzi najatraktívnejšie ponuky bude tento rok patriť Bulharsko s Albánskom v tesnom závese, a to nielen preto, že sa ceny oboch dovolenkových destinácií držia v tých lacnejších pásmach, a pritom služby sú na slušnej úrovni, ale aj preto, že ponúkajú oveľa viac ako len more a pláže. Zvlášť Albánsko je tou pravou krajinou pre tých, ktorí majú na dovolenke radi aj trochu adrenalínu či dobrodružstva, majú v láske more a tiež hory a dávajú prednosť menším, dobre vybaveným hotelom pred preľudnenými hotelovými rezortmi,“ skonštatoval na záver T. Gašparík z CK Globtour.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.