lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Celiatické žemličky, bezlepkové pečivo

  Spracoval(a) : originál recept od Zuzany Noskovej – lektorky varenia
Dátum : 19.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Ingrediencie: 500h múky SHAR typu B; 1 CL* soli, kvasnice, alebo bezfosfátový kypriaci prášok – vínny kameň, zmes jadierok a semienok, 3 PL* cícerovej múky. Voda podľa potreby.

Spracovanie: do múky pridáme rozdrvené kvasnice (asi pol kocky, 20g, alebo 2-3 PL vínneho kameňa), vlažnú vodu, soľ. Zamiesime plastické cesto. Môžeme primiešať posekané jadierka tekvice a ľanu podľa chuti.
Necháme nakysnúť v teple. Z cesta vytvarujeme rôzne  tvary pečiva, natierame ich cícerovou múkou rozmiešanou s vodou, alebo rozmiešaným olivovým olejom s vodou. Posypeme granulovanou soľou a jadierkami. Ak pečieme pečivá, sú menšie, stačí im 25 minút na 180 – 200 C°. Ak pečieme chlieb , teda väčší bochník, na upečenie potrebujeme cca 35 až 40 minút. Pečivo je bielej farby.

 

* PL: polievkové lyžice

*CL – čajová lyžica

 

 

Foto: RADOSŤ VARIŤ -Škola varenia v Poluse


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!