lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V znamení mačky 3.

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 10.6.2000
späť
Späť

Poslať
 

Tu si pokojne môžete doplniť obraz svojej susedky či kolegyne, ktorá má takého skvelého manžela a ona sama nič nevie, iba sa vytŕčať v nových šatách a vylihovať, kým vy, Studnica múdrosti a Dokonalosť sama, ste dostali do vienka obyčajného ”tĺka´´. To viete, protiklady sa priťahujú. Predstavte si, že by váš ”tĺk´´ nemal nič iné na rozume, iba míňať peniaze na darčeky, starať sa o príjemné večery a zohrievať vás pod perinkou. Kedy by ste varili, upratovali a dokazovali v práci, že ste rovnako schopná ako hociktorý chlap. Marilyn Monroeová by určite tiež mohla hrať živú mačičku, rozumu veľa nepobrala a napriek tomu je dodnes slávnejšia ako madam Curie. Keď sa na to všetko, čo sa dodnes okolo nej na zemi deje, pozerá z obláčika, nestačí sa čudovať.

MALÝ VÝLET DO HISTÓRIE
Už pred štyridsiatimi tisíckami rokov sa objavilo zviera, ktoré pripomínalo dnešnú mačku. Podstatný rozdiel bol v chôdzi. Proailurus, ako sa toto zviera nazývalo - našľapovalo na zem celými chodidlami. Prvá ladná mačka, ktorá stúpala iba na špičky nôh, vstúpila do dejín pred 25 miliónmi rokov. Podobnosť s dnešnou mačkou bola už veľká. Dnešná mačka domáca pochádza zo Stredného východu. Jej kosti sa našli v hromadách odpadkov v jaskyniach pračloveka. Mačka sa už vtedy tešila patričnej úcte, pretože bola výborným lovcom, a to si zaslúžilo obdiv. Egypťania si na nej cenili jej apetít na myši a potkany a vymenovali ju za strážkyňu sýpok. Za to, že ochraňovala zrno, bola povznesená do posvätného stavu. Stala sa spoločníčkou bohyne radosti a lásky Bastet. Zobrazovali ju zväčša s mačacou hlavou a s malými mačičkami v náručí. Na jej počesť sa konali búrlivé oslavy, kde víno tieklo potokom. Starí Egypťania si mačky vážili natoľko, že ich mumifikovali a dávali ich do hrobiek spolu s majiteľom. Práve vďaka tomu nie je ťažké dokázať, že kolískou mačky domácej je Egypt. Okolo roku 900 potom Feničania priviezli prvé mačky do Talianska, kde dodnes patria ku koloritu krajiny a tešia sa tu všeobecnej obľube. No a odtiaľ sa postupne dostali do ďalších krajínPrvé mačky s rodokmeňom majú iba 150 rokov. Po celé stáročia sa o mačkách hovorilo, že sú obdarené jasnovidectvom, že sú schopné telepaticky komunikovať, že dokážu predpovedať zemetrasenie, búrky, sopečné výbuchy a iné katastrofy, dokonca, že komunikujú s duchmi. Možno aj preto sa pri mnohých kúzlach používali mačacie chlpy alebo fúzy. A mnohé povery s ňou spojené, boli prorocké. Hovorí sa, že ak kýchne mačka, príde do domu nešťastie. Alebo : Ak sa mačka umýva za ušami, bude pršať.

Pokračovanie v pondelok ...

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!