lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zimná rozprávka v Dolnom Rakúsku: Skvelá lyžovačka a najrôznejšie vianočné trhy

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 6.12.2013
späť
Späť

Poslať
 

V Dolnom Rakúsku sa lyžiarska sezóna začína 6. decembra. Čakanie sa teda konečne skončilo! A keďže sa v niektorých regiónoch pani zima poriadne ukázala, o sneh nebude núdza. Po poriadnej lyžovačke padne vhod varené vínko či pravá sviatočná štrúdľa. Najlepšie vianočné špeciality a sladkosti môžete ochutnať na ktoromkoľvek z takmer 300 dolnorakúskych vianočných trhov. 

 

Pravá dolnorakúska lyžovačka

Len nedávno sa v dolnorakúskych horách poriadne ochladilo. Hochkar, Ötscher a Annaberg hlásia skvelé podmienky na zasnežovanie a lyžiari sa tak môžu tešiť na otvorenie zimnej sezóny. Annaberg, Lackenhof a Jauerling spúšťajú prevádzku vlekov už 6. decembra. Hochkar,  Gemeindealpe a Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee plánujú štart sezóny na 7. decembra a Semmering svoj svah pre návštevníkov sprístupní 8. decembra. S kartou Wintercard Niederösterreich si môžu zároveň všetci lyžiari vybrať z 8 najväčších lyžiarskych stredísk v destináciách Mostviertel a Viedenské Alpy v Dolnom Rakúsku tú najkrajšiu lyžovačku a to počas akýchkoľvek 3 dní (nemusia po sebe nasledovať) v rámci celej zimnej sezóny 2013/14. Spolu s kartou Wintercard môžu okrem toho zadarmo získať kompletný lyžiarsky výstroj (lyže, lyžiarky, palice a helmu) priamo na mieste, to znamená: žiadne prenášanie, vždy prvotriedne lyže a viac bezpečnosti (lyže sa individuálne nastavujú na každú osobu). Kartu Wintercard môžu využívať rôzne osoby, ďalšie info: http://www.wintercard.at

 

Začal sa Advent

Už je to tu. Medovníky, vianočné ozdoby, darčeky a pečivo. Čas do Vianoc sa kráti a toto obdobie je skvelou príležitosťou na návštevu tradičných vianočných trhov. V Dolnom Rakúsku sa ich koná takmer 300. Veľkých, malých, netradičných a aj takých, ktoré sa konajú sto rokov. Kúzelné vianočné trhy na zámkoch, v nákupných centrách i uprostred pivničných uličiek usporadúvajú všetky regióny Dolného Rakúska. Pokoj a romantiku si užijete na vianočných trhoch počas koncertu dychových kapiel a ak máte radi poriadnu zábavu a akciu, tá nebude chýbať počas Perchtenläufe – tradičného behu čertov. Výber z najkrajších vianočných trhov:

 

Advent v Langenlois (9.11. – 22.12.)

Víno, záhrady a advent. To sú tri hlavné dôvody, prečo prísť počas nasledujúcich týždňov do Langenlois. Na návštevníkov čaká nezameniteľná atmosféra vínneho sveta Loisium a rozprávkové zážitkové záhrady Kittenberger. Počas ôsmych týždňov ponúkajú vinice a záhrady tú najlepšiu kombináciu tradičného a moderného. Loisium vám predstaví najlepšie vína zo svojej vinotéky a domáce trhy. V Kittenbergerských  zážitkových  záhradách  vás čaká rozprávka. 40 tematických záhrad je vyzdobených viac ako 100 000 vianočnými svetielkami, fakľami a košmi s ohňom. Vianočné trhy priamo v záhradách sú plné dobrôt, vianočných figúrok a tradičných výrobkov. Skvelý zážitok ponúka aj záhradná reštaurácia Glas, z ktorej budete mať výhľad na vyzdobené parky a záhrady.

http://www.donau.com/langenloiser-weingartenadvent/

 

Výstava adventných perníkov v kláštore Zwettl (12. 11. – 18.12.)  

V oranžérii kláštora Zwettl sa v tomto roku koná výstava najkrajších perníkových domčekov z celej Európy. Témou výstavy je rozprávkový príbeh o Jankovi a Marienke a nájdete tu 42 sladkých umeleckých diel z perníka. V kaviarni na Kaiser Stöckl si môžete pochutiť na lahodnej káve a vianočnom menu alebo môžete okúsiť skutočnú špecialitu Feuerzangenbowle - horľavý punč s brandy. Pre veľkých jedákov ponúkajú v kláštornej reštaurácii špeciálne vianočné jedlá.

http://www.zwettl.gv.at/system/web/veranstaltung.aspx?typ=219170981&bezirkonr=0&detailonr=224433621&menuonr=218224671

 

Vianočná dedinka na zámku Schloss Hof (7. – 8.12. | 14. – 15.12. | 21. – 22.12.)

Koncom novembra sa na zámku Schloss Hof otvorili vianočné brány! Príjemná adventná nálada a vianočne ozdobený zámok. Na Arkádovom dvore a na veľkostatku na vás čaká v čarovnej vianočnej dedinke zámku Schloss Hof viac ako 100 stánkov. Počas vianočných prehliadok zámkom sa dozviete viac o vianočných zvykoch niekdajších obyvateľov a po prvýkrát bude vystavených viac ako 200 exponátov najväčšej európskej zbierky jasličiek z papiera. Najmenším hosťom bude čakanie na Ježiška spríjemnené pestrým programom od jazdenia na poníkoch až po kúzelnícku show. Každú sobotu o 17:00 hod. sa v slávnostnej sále rozoznejú tóny adventných skladieb. Lístky na koncert sa dajú zakúpiť aj na mieste. Východná brána je z dôvodu absentujúceho osvetlenia cyklochodníka zatvorená.

http://www.weihnachtsdorf.at/schloss-hof/

 

Beh čertov - Badenská adventná míľa (23.11. – 24.12.)

V kúpeľnom parku Baden a na pešej zóne sa konajú krásne vianočné trhy. Vyzdobené ulice, vysvietené výklady a pravá vianočná atmosféra. 8. decembra ich ozvláštni tradičný beh čertov. O 17:00 hod vybehnú čerti z námestia Brusattiplatz a budú bežať smerom ku kúpeľnému parku (Kurpark). Odtiaľ ich cesta pokračuje do centra mesta, aby konečne na námestí Josefsplatz začali „strašiť“.

www.advent.baden-bei-wien.at

 

Advent v kláštore Melk ( 7.12. | 14.12.)

Najkrajšia budova pošty v Rakúsku, stará pošta v Melku, je každoročne venovaná vianočnému trhu s historickým nádychom. Detské kresby ozdobili starú budovu v obrí adventný kalendár a práve pre deti je pripravený workshop od 10:00-16:00 hod. Pripravené je kreslenie, strihanie a maľovanie všetkého čo súvisí s vianocami a budú sa písať aj vianočné priania Ježiškovi. Vianočný trh ponúka netradičné výrobky. Ručne vyrábané mydlá, šperky z perál a skla, odevy z veľrýb a mnoho ďalších zaujímavých a netradičných kúskov.

 http://www.melk.gv.at/adventdorf

 

Advent na zámku Grafenegg (5.12. - 8.12.)

Konajú sa tu jedny z najkrajších a najtradičnejších vianočných trhov v Dolnom Rakúsku. Pôsobivé umenie, kultúra a výborná kuchyňa. Viac ako 150 vystavovateľov predstaví svoje remeselné výrobky a dieľne na zámku ponúkajú návštevníkom pestrý program. Vianočné chalúpky sú plné dobrôt, na deti čakajú rozprávky, detský hudobný program a vyskúšať si môžu aj najrôznejšie remeslá. Zážitkom je aj prechádzka po vianočne vyzdobenej zámockej záhrade.

http://www.grafenegg.com/Advent_Grafenegg

 

Advent na zámku Schallaburg (13.12. – 15.12.)

Zimný Schallaburg v oblasti Mostviertel sa premení počas troch dní na rozprávkovo čarokrásne miesto plné vianočnej atmosféry. Zažijete krásne a romantické prostredie renesančného zámku, regionálnu kuchyňu, domáce výrobky, sprievodný hudobný program od vianočných trubačov cez veľkolepé chóry až po regionálne kapely.

http://www.schallaburg.at/de/veranstaltungen/adventmarkt

 

Horský advent v mestečku Rohr (14.12. a 15.12.)

V mestečku Rohr uprostred hôr je každý rok veľkou atrakciou živý Betlehem, kde po boku Jozefa a Márie môžete vidieť množstvo živých zvierat ako v malej ZOO. Návštevníci sa tešia aj z celkom zamrznutého stromu, ktorý je od koruny až po zem „zakliaty“ v ľade. V horských chatkách majú rezbári, zlatníci a fúkači skla svoje dieľničky, kde môžete obdivovať ich umeleckú prácu v podobe sošiek, sklenených ozdôb a šperkov. Ochutnať môžete typickú drevorubačskú kašu, vianočné pečivo podľa najstarších receptov alebo výborného údeného pstruha.

http://www.rohrimgebirge.at

 

zdroj Dolné Rakúsko.


Diskusia k článku:

HoOkAh MaGic наш официальный бренд Набрав в поисковике Вы можете посетить наш сайт и возможно приобрести кальяны и всё для них. Доставка по всей России Бесплатная консультация Отправка в день заказа Персональные скидки Строго 18+
Neregistrovaný - Michaelhelry, 21.7.2020 13:49, ignatovdormidont2823(`na`)yandex.ru
Hello from Kiddishop.
Neregistrovaný - Perryvep, 23.2.2024 04:07, pellyTut(`na`)gmail.com
Hello from Happykiddi.
Neregistrovaný - Nerryvep, 6.3.2024 17:43, nellyTut(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!