lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prečo je dôležité snívať?

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 25.9.2001
späť
Späť

Poslať
 

Naša fantázia je najbohatšia v detstve. Dievčatká sa už od malička prevteľujú do rozprávkových postáv a snívajú o tom, že sú princezné, ktoré oslobodí z núdze pekný princ. Chlapci sa zase vo fantázii stávajú nebojácnymi rytiermi alebo smelými hrdinami, ktorí bojujú s každým zlom. Deti túžia po tom, aby ich budúcnosť bola nádherná a neobyčajná. Veria, že keď vyrastú, budú z nich slávni herci, geniálni vynálezcovia alebo dobyvatelia neznámych krajín.
Vekom sa naše sny menia. V tínejdžerskom veku sa oddávame predstavám o veľkej láske, dokonalom vzhľade, sláve a o tom, že zlepšíme svet. A keď vyrastieme, obyčajne zabudneme na svoje dievčenské alebo mládenecké túžby – rovnako na tie rozprávkové ako aj na tie, ktoré by bolo možné premeniť na skutočnosť. Nahovárame si, že každodenné problémy nás nemilosrdne sťahujú z oblakov a nútia stáť pevne na zemi. Je to škoda, lebo skutočne úspešní a spokojní ľudia nestratili svoje detstvo a dokážu snívať aj napriek tomu, že stoja pevne na zemi.

Nevzdávajte sa svojich túžob
Čím sme starší, tým viac utekáme od svojich snov. Je to veľká škoda, pretože v našom živote hrajú veľmi významnú úlohu. Dávajú nám pocit voľnosti, spestrujú našu každodennosť a pomáhajú nám uvoľniť sa. Pomáhajú nám odhaliť nevyužité možnosti a dodávajú nám sebadôveru. Treba si uvedomiť, že ľudia, ktorí dosiahli úspech – sú napríklad slávni a bohatí – boli schopní zrealizovať svoje sny. Neboja sa zmien, prijímajú nové výzvy a čo je najdôležitejšie, nehovoria: ,,To sa nedá, to je nemožné.“
Ak niečo naozaj chceme, môžeme prekonať všetky prekážky, nedostatok času aj peňazí. Takisto nie je podstatné, koľko máme rokov. Veď získavanie nových schopností a spĺňanie tajných túžob nie je rezervované len pre deti.

Koniec s výhovorkami
Možno ste niekedy chceli hovoriť po francúzsky, šoférovať, maľovať. Splnenie svojho sna neustále odkladáte a hovoríte si: ,,Urobím to o týždeň, o mesiac, budúci rok, keď sa stabilizuje situácia v práci alebo keď budú deti väčšie.“ Ospravedlňujete svoje váhanie nedostatkom peňazí, povinnosťami a – nerobíte nič. Často sa necítite dostatočne silná, aby ste zrealizovali svoje plány, alebo si vopred nahovárate, že sa vám to aj tak nepodarí. Ak skutočne chcete, aby sa vaše sny splnili, začnite tým, že si ich napíšete. Spomeňte si – o čom ste snívali v detstve alebo ako tínejdžerka? Túžite po tom ešte stále? Ak áno, skončite s výhovorkami a neničte vlastné sny slovami: Som na to príliš stará. Verte, že splnenie snov závisí iba od vás. Obavy, že sa vám deti vysmejú a manžel skonštatuje, že ste sa zbláznili, je iba ďalšia výhovorka.

Uverte si a konajte
Čo je vo vašich silách, aby ste urýchlili splnenie svojho sna? Dobrým začiatkom môže byť kúpa prístroja na cvičenie, ak sa chcete venovať športu, kvalitné farby a maliarsky stojan, ak ste snívali o maľovaní. Ak sa chcete učiť cudzí jazyk a nemôžete si dovoliť jazykový kurz, odkladajte peniaze aspoň po menších čiastkach alebo sa začnite učiť sama. Nezabúdajte, že ak niečo naozaj chcete, určite nájdete spôsob, ako to dosiahnuť. A ak vás splnený sen sklame, nesmúťte – začnite premýšľať o inom. Sny treba považovať za strategický plán. Útek do rozprávkového sveta, kde je všetko nádherné a dokonalé, síce nerieši skutočné problémy, ale ak pristúpime k činom, môžu sa splniť dokonca aj tie najneobyčajnejšie túžby.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!