Suroviny:
500 g Babička tvarohu tučného hrudkovitého
100 g polohrubej múky
50 g Babička masla
2 vajcia
1-2 ČL kryštálového cukru
strúhanka na posypanie
olej
práškový cukor na posypanie
štipka soli
Postup:
Z tvarohu, múky, vajec a zmäknutého masla vypracujeme hladké cesto. Z neho vypracujeme knedličky s priemerom 3-4 cm. Do väčšieho hrnca dáme vodu, trochu osolíme a keď zovrie, vložíme do nej knedličky. Varíme na miernom ohni 7 - 10 min. (podľa veľkosti). Občas ich zľahka premiešame, aby sa neprilepili na dno. Hotové knedličky vyberieme (najlepšie sitom) a necháme odkvapkať. Na tanieri knedličky posypeme opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a dochutíme džemom.