| PORADŇA | 
					 
					
						
						
 Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií.  						 | 
					 
					
						|   | 
					 
				 
			
			
	 | 
	
	
		| 
			Utorok, 04. November,
			,
			Dnes oslavuje Karol		 | 
	 
	
		 | 
	 
	
		|   KATALÓG | 
		Informácie    Pridať firmu  | 
	 
	
		| Móda, módne odevy, bielizeň | 
	Obuv, kabelky | 
	Módne doplnky, klenotníctva | 
	Kozmetika, parfuméria | 
	Skrášľovacie salóny, služby, pobyty | 
	Zdravie, výživa | 
	 
	
		| 
		 SVIATOČNÉ PEČENIE S KORUNNÝM CUKROM - Bratislavské orechové rožky 
			
			
  |  
			
				|   | 
				Spracoval(a) : Lenka 
				Dátum : 6.12.2012 | 
				  Späť | 
				 | 
				  Poslať | 
				  | 
			 
			
  |  
			 
			
Obdobie vianočných a novoročných sviatkov sa už tradične spája s pečením sladkých dobrôt. Radi by sme sa preto s vami podelili o obľúbené recepty, ktoré sú spestrením každej slávnostnej tabule. 
  
Bratislavské orechové rožky 
Potrebujeme: 
 ·         250 g hladkej múky, 
·         100 g hrubej múky, 
·         50 g Korunného cukru práškového,  
·         50 g tuku, 
·         2 žĺtky, 
·         1 dcl mlieka, 
·         20 g droždia, 
·         na hrot noža soli, 
·         1 žĺtok na potretie 
 Plnka: 
·         150 g mletých orechov, 
·         100 g Korunného cukru práškového, 
·         3 dcl mlieka, 
·         100 g mletých piškót, 
·         2 PL rumu, 
·         1 vanilkový cukor 
  
Postup: 
Z múky, práškového cukru, rozpusteného tuku, žĺtkov, vlažného mlieka rozmiešaného s droždím a soľou vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a odložíme na teplé miesto vykysnúť. Po vykysnutí a opätovnom vymiešaní utvoríme z cesta valček, z ktorého nakrájame cca 35 rožkov. Jednotlivé kúsky rozvaľkáme do tvaru elipsy a naplníme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte vykysnúť na teplom mieste. Tesne pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plnka: mlieko a cukor privedieme do varu, pridáme mleté orechy a za stáleho miešania varíme ešte asi 2 minúty. Odstavíme z platne, pridáme zomleté piškóty, vanilkový cukor a rum a všetko premiešame.   
		Diskusia k článku: 
		To the lady.sk owner, Your posts are always well-supported by facts and figures. Neregistrovaný - , 28.1.2023 02:10, lonna.horan(`na`)msn.com,  
		 | 
	 
	 
	 | 
	
			
				
			
			
				
			
						
	 |