Ingrediencie:
Cesto na košíčky (pripraviť deň vopred)
·         120 g mäkkého masla
·         ½ kávovej lyžičky soli
·         75 g práškového cukru
·         25 g mandľového prášku
·         200 g múky
·         1 polievková lyžica Ricoré
·         1 malé vajce
Plnka:
·         100 ml polotučného mlieka
·         100 ml smotany
·         120 g holandského kakaa
·         120 g čokolády na varenie
·         15 g jemného kryštálového cukru
·         2 kávové lyžičky Ricoré
·         20 ml vody
·         20 g masla
 
Príprava:
Cesto na košíčky
1)      Zmiešajte maslo, soľ a práškový cukor. Pridajte vajce a nakoniec múku, mleté mandle a Ricoré. Dobre premiešajte. 
2)      Prekryte cesto plastovou fóliou a nechajte cez noc v chladničke. 
3)      Predhrejte rúru na 180 °C.
4)      Cesto rozvaľkajte a vykrajujte kolieska s priemerom väčším, ako sú formičky na tartletky (môžete použiť formičky na košíčky). Vykrojeným cestom vyplňte pripravené formičky. 
5)      Vidličkou prepichnite dno tartletiek. Formičky prekryte papierom na pečenie. Pečte tartletky v rúre asi 15 minút a potom odoberte papier na pečenie.
Plnka
1)      V hrnci priveďte do varu cukor s vodou a nechajte vzniknutý sirup vychladnúť.
2)      Uvarte mlieko, smotanu a sirup. Pridajte čokoládu nakrájanú na drobné kúsky. Nechajte variť niekoľko minút na miernom ohni a zľahka miešajte.
3)      Pridajte maslo, soľ, cukor, vajce, kakao a Ricoré. Dobre premiešajte.
4)      Opatrne naplňte pripravené košíčky čokoládovou náplňou, nechajte asi 30 minút vychladnúť v chladničke a podávajte.
 
Doba pečenia: 15 minút
Počet porcií: 12 kúskov