Čokoládové tartletky Ricoré
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 3.7.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ingrediencie:

Ingrediencie:

Cesto na košíčky (pripraviť deň vopred)

·         120 g mäkkého masla

·         ½ kávovej lyžičky soli

·         75 g práškového cukru

·         25 g mandľového prášku

·         200 g múky

·         1 polievková lyžica Ricoré

·         1 malé vajce

Plnka:

·         100 ml polotučného mlieka

·         100 ml smotany

·         120 g holandského kakaa

·         120 g čokolády na varenie

·         15 g jemného kryštálového cukru

·         2 kávové lyžičky Ricoré

·         20 ml vody

·         20 g masla

 

Príprava:

Cesto na košíčky

1)      Zmiešajte maslo, soľ a práškový cukor. Pridajte vajce a nakoniec múku, mleté mandle a Ricoré. Dobre premiešajte.

2)      Prekryte cesto plastovou fóliou a nechajte cez noc v chladničke.

3)      Predhrejte rúru na 180 °C.

4)      Cesto rozvaľkajte a vykrajujte kolieska s priemerom väčším, ako sú formičky na tartletky (môžete použiť formičky na košíčky). Vykrojeným cestom vyplňte pripravené formičky.

5)      Vidličkou prepichnite dno tartletiek. Formičky prekryte papierom na pečenie. Pečte tartletky v rúre asi 15 minút a potom odoberte papier na pečenie.

Plnka

1)      V hrnci priveďte do varu cukor s vodou a nechajte vzniknutý sirup vychladnúť.

2)      Uvarte mlieko, smotanu a sirup. Pridajte čokoládu nakrájanú na drobné kúsky. Nechajte variť niekoľko minút na miernom ohni a zľahka miešajte.

3)      Pridajte maslo, soľ, cukor, vajce, kakao a Ricoré. Dobre premiešajte.

4)      Opatrne naplňte pripravené košíčky čokoládovou náplňou, nechajte asi 30 minút vychladnúť v chladničke a podávajte.

 

Doba pečenia: 15 minút

Počet porcií: 12 kúskov



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.