lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Beh pre zdravé nohy tento rok opäť v podkolienkach

  Spracoval(a) : lENKA
Dátum : 18.2.2012
späť
Späť

Poslať
 

Boleli vás niekedy nohy? Ak áno, možno aj vy patríte medzi 60% slovenskej populácie, ktorú trápi chronické žilové ochorenie ľudovo nazývané aj kŕčové žily. Nebuďte  k svojim nohám ľahostajní a urobte v apríli niečo pre ich zdravie. Beh pre zdravé nohy, ktorého 2.ročník sa tento rok uskutoční v Banskej Bystrici, Košiciach a Bratislave, je nie len športovým, ale i edukačným projektom, zameraným na prevenciu chronického žilového ochorenia.

 

Beh je ideálnou športovou aktivitou pre udržanie zdravia žíl. Pocit ťažkých nôh, svrbenie, pálenie či opuchy dokážu znepríjemniť bežné denné aktivity a ak sú dlhodobo ignorované a neliečené, prechádzajú do závažných štádií vyžadujúcich radikálne liečebné postupy.

„Zmena životného štýlu je nevyhnutnou súčasťou tak prevencie ako i liečby chronických žilových ochorení. Prostredníctvom Behov pre zdravé nohy chceme verejnosť upozorniť na závažnosť tohto ochorenia a dôležitosť prevencie. Vedieť rozpoznať a nepodceňovať prvé príznaky, upraviť životosprávu a zaradiť pravidelné fyzickú aktivitu do bežného života sú základnými krokmi k správnemu fungovaniu žíl,“ uviedol MUDr. Peter Lipták, člen Slovenskej spoločnosti všeobecného praktického lekárstva SLS, ktorá je jedným z odborných garantov projektu.

 

Prvý ročník behu sa uskutočnil v Sade Janka Kráľa v Bratislave v roku 2011. Nakoľko záujem o samotný beh, ale i o vyšetrenia lekármi a informácie o chronickom žilovom ochorení bol minulý rok naozaj veľký, tento rok sa beh rozširuje aj do ďalších miest v rámci Slovenska - do Banskej Bystrice a Košíc.

 

Prečo beh v podkolienkach? Kompresívne podkolienky pomáhajú žilám plniť ich funkciu a sú nenahraditeľnou súčasťou liečby chronického žilového ochorenia. Symbolicky je preto Beh pre zdravé nohy behom v podkolienkach, pričom bežec s najkrajšími či najzaujímavejšími podkolienkami získa špeciálne ocenenie.

 

Okrem samotného 4,5 kilometrového behu bude pre účastníkov pripravená aj Poradňa chronického žilového ochorenia, ktorá v čase od 8:00 do 16:00 hod. poskytne všetkým záujemcom informácie o tomto ochorení, o jeho prejavoch i liečbe. Zároveň budú mať príležitosť nechať si vyšetriť nohy lekármi palpačne, čiže hmatom a sonograficky. V rámci poradne budú k dispozícii aj odborníci na kompresívnu liečbu chronického žilového ochorenia.

 

Každý zaregistrovaný účastník dostane štartovací balíček, ktorého súčasťou bude tričko a štartovacie číslo. Pred behom nebude chýbať rozcvička, deti sa budú môcť zabaviť v detskom kútiku a pripravené budú aj šatne na úschovu osobných vecí. Všetkými behmi bude návštevníkov sprevádzať moderátorka Hana Rapantová.

 

Beh pre zdravé nohy – 2. ročník behu v podkolienkach

MESTO

MIESTO

DÁTUM

ĆAS

Banská Bystrica

Námestie SNP

sobota 14. apríl

08:00-16:00, štart behu 11:00 hod

Košice

Námestie Slobody

sobota 21. apríl

08:00-16:00, štart behu 11:00 hod

Bratislava

Sad Janka Kráľa za OC Aupark

nedeľa 22. apríl

08:00-16:00, štart behu 11:00 hod


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!