lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ide o život

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 31.7.2001
späť
Späť

Poslať
 

Celá tretina nádorových ochorení priamo súvisí so stravovacími návykmi a preto zmena jedálneho lístka môže byť často tou najlepšou a najúčinnejšou prevenciou proti vzniku nádorových ochorení.
Dlhodobá konzumácia potravín obsahujúcich vlákninu má rozhodujúci vplyv na prevenciu proti rakovine hrubého čreva a konečníka. Riziko vývinu nádorov znižuje až o 40 percent.
Dôležitú úlohu pri zmene návykov hrá aj konzumácia živočíšnych produktov, najmä mäsa. Odborníci však stále nie sú jednotní v názore na tepelne upravené mäso. Výsledky štúdie jasne nepreukázali spojitosť so zvýšeným výskytom rakoviny a konzumáciou tepelne upraveného mäsa. Nebezpečenstvo v zásade hrozí pri vyprážaní, keď sa do pokrmu dostávajú rôzne karcinogénne látky.
Ryby a hydina mierne znižujú riziko rakoviny, ale konzervované mäso, ako salámy, klobásy a párky ho rapídne zvyšujú. Ľuďom, ktorí si nedokážu odpustiť údenú šunku a hot-dog, hrozí až o 50 percent vyššie riziko vzniku nádorového ochorenia.
Denná konzumácia ovocia a zeleniny je absolútne nevyhnutná!
To sú výsledky európskej konferencie o výžive a rakovine, ktoré sa konala vo francúzskom Lyone za účasti odborníkov z deviatich európskych krajín. Prezentovali sa na nej výsledky vôbec prvého výskumu o spojitosti medzi stravovacími návykmi a vznikom rakoviny.
U ľudí na Slovensku pribudne ročne 19 až 20 tisíc nových zhubných malígnych nádorov. Na rakovinu zomrie počas jedného roka približne 9 tisíc ľudí. Každý rok analyzujú aj výskyt zhubných - malígnych nádorov podľa jednotlivých vekových kategórií. Porovnávanie údajov z národného tumorregistra ukazuje na presun do mladších vekových kategórií.
Takže milé dámy, radšej si odrieknite cigarety, kávičku a sladkosti, hoci tak krásne upokojujú a doprajte sebe a svojej rodine, aj napriek stále rastúcim cenám, dostatok ovocia a zeleniny. Hoci mužov treba k ich konzumácii dostávať často veľmi rafinovane. Skúste to aj za pomoci našich receptov na tento mesiac. Všetky sú pripravené zo zeleniny. No a pred voľbami sa opýtajte svojich obľúbencov, ako sa mienia postarať o zdravé stravovanie. Aj to by mohlo byť rozhodujúce, ak im chcete odovzdať svoj hlas.

Diskusia k článku:

doors.txt;1;3
Neregistrovaný - MzfIhIrCtIDLMRJZHzX, 4.5.2012 11:36,
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!