| PORADŇA | 
					 
					
						
						
 Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií.  						 | 
					 
					
						|   | 
					 
				 
			
			
	 | 
	
	
		| 
			Utorok, 04. November,
			,
			Dnes oslavuje Karol		 | 
	 
	
		 | 
	 
	
		|   KATALÓG | 
		Informácie    Pridať firmu  | 
	 
	
		| Móda, módne odevy, bielizeň | 
	Obuv, kabelky | 
	Módne doplnky, klenotníctva | 
	Kozmetika, parfuméria | 
	Skrášľovacie salóny, služby, pobyty | 
	Zdravie, výživa | 
	 
	
		| 
		 Múčnik s mandľami, ricottou a horkou čokoládou 
			
			
  |  
			
				|   | 
				Spracoval(a) : Gabika 
				Dátum : 11.12.2010 | 
				  Späť | 
				 | 
				  Poslať | 
				  | 
			 
			
  |  
			 
			
Maslo na vymastenie formy, 120 g mletých mandlí, 120 g mäkkého masla, 120 g cukru,                     4 vajcia, 50 g hladkej pšeničnej múky, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry, 125 g ricotty, soľ, 80 g horkej čokolády, 100 g marhuľovej marmelády  
 
Spôsob prípravy:  
Formu (priemer 24 cm) vymastíme tukom, vyložíme papierom na pečenie a postavíme do chladu. Mandle opečieme na panvici bez tuku do zlato hneda a necháme vychladnúť. Ručným šľahačom ušľaháme maslo v mise s 80 g cukru. Vajcia oddelíme a žĺtky postupne jeden po druhom zašľaháme do maslového krému. Pridáme mandle, múku, pomarančovú kôru, ricottu a premiešame. Bielka ušľaháme so štipkou soli do polotuhého snehu, pridáme zvyšný cukor a vyšľaháme hustý krémový sneh. Sneh postupne vmiešame do cesta, naplníme do tortovej formy a uhladíme. Pečieme v rúre 40 až 45 minút. Múčnik vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť, potom uvoľníme z tortovej formy a dáme na rošt úplne vychladnúť. Čokoládu jemne nastrúhame. Marhuľovú marmeládu rozohrejeme s 50 ml vody a múčnik potrieme. Necháme vychladnúť a posypeme nastrúhanou čokoládou.    
		Diskusia k článku: 
		
		 | 
	 
	 
	 | 
	
			
				
			
			
				
			
						
	 |