Múčnik s mandľami, ricottou a horkou čokoládou
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 11.12.2010 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Maslo na vymastenie formy, 120 g mletých mandlí, 120 g mäkkého masla, 120 g cukru, 4 vajcia, 50 g hladkej pšeničnej múky, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry, 125 g ricotty, soľ, 80 g horkej čokolády, 100 g marhuľovej marmelády

Maslo na vymastenie formy, 120 g mletých mandlí, 120 g mäkkého masla, 120 g cukru,                     4 vajcia, 50 g hladkej pšeničnej múky, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry, 125 g ricotty, soľ, 80 g horkej čokolády, 100 g marhuľovej marmelády

Spôsob prípravy:

Formu (priemer 24 cm) vymastíme tukom, vyložíme papierom na pečenie a postavíme do chladu. Mandle opečieme na panvici bez tuku do zlato hneda a necháme vychladnúť. Ručným šľahačom ušľaháme maslo v mise s 80 g cukru. Vajcia oddelíme a žĺtky postupne jeden po druhom zašľaháme do maslového krému. Pridáme mandle, múku, pomarančovú kôru, ricottu a premiešame. Bielka ušľaháme so štipkou soli do polotuhého snehu, pridáme zvyšný cukor a vyšľaháme hustý krémový sneh. Sneh postupne vmiešame do cesta, naplníme do tortovej formy a uhladíme. Pečieme v rúre 40 až 45 minút. Múčnik vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť, potom uvoľníme z tortovej formy a dáme na rošt úplne vychladnúť. Čokoládu jemne nastrúhame. Marhuľovú marmeládu rozohrejeme s 50 ml vody a múčnik potrieme. Necháme vychladnúť a posypeme nastrúhanou čokoládou.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.