lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tipy pre zdravú desiatu, ktorú dieťa s radosťou zje

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 11.11.2010
späť
Späť

Poslať
 

Stáva sa, že vaše dieťa prinesie zo školy nezjedenú desiatu? Alebo mu radšej dávate peniaze, aby si v prípade hladu kúpilo niečo pod zub? Deti si často neuvedomujú, čo znamená vyvážená a plnohodnotná desiata a väčšinou siahajú po lízankách, zmrzline alebo sladených nápojoch. Preto sa oplatí investovať čas do prípravy desiaty. Čím viac  farebnejšia a zaujímavejšia na pohľad, tým viac láka vaše ratolesti k zahryznutiu. Nebojte sa do prípravy zapojiť aj deti, napríklad pri podávaní chlebíka alebo umývaní zeleniny a ovocia. Pokiaľ vám pomôžu, môžu sa pochváliť nielen svojim rovesníkom, ale viac si desiatu aj vychutnajú.

 

 

Plnohodnotná desiata je pre deti dôležitá. Predpoludním sa potrebujú sústrediť v škole a spracúvajú tak množstvo energie. Nielen správne zloženie raňajok, ale aj desiata im pomáha práve k tomu, aby boli celé dopoludnie sústredené. Podľa odborníkov by mala práve dopoludňajšia desiata pokryť až 15% dennej spotreby energie dieťaťa, pričom polovicu by mali tvoriť v rovnakom diele bielkoviny a uhľohydráty, zvyšok ovocie a zelenina. Na prípravu desiaty používajte kvalitné potraviny, aby ste sa uistili, že svojej ratolesti podávate to najlepšie.

 

 

Prečo sú bielkoviny pre dieťa také dôležité?

 

Bielkoviny sú predovšetkým potrebné pre zdravý rast a vývoj dieťaťa a sú základným stavebným blokom pre detský organizmus. Vo veľkej miere sa podieľajú na všetkých biologických procesoch v tele, budujú ho a opravujú. Svaly, kosti, pokožka a aj orgány potrebujú pre svoje správne fungovanie a vývoj práve bielkoviny. Dokonca je od nich závislý nervový a imunitný systém. Na bielkoviny je bohatá najmä mäsitá strava. Na účely desiatej by sme odporúčali kvalitné šunky Hyza, z ktorých jednoducho vyčaríte zdravú a chutnú desiatu.

 

 

Praktický tvar Hydinovej šunkovej tehly MAGNUM značky Hyza vám umožňuje jej využitie pri príprave obložených chlebíkov, žemlí, či sendvičov pre školopovinných nezbedníkov. Vďaka nízkemu obsahu ľahko stráviteľného tuku je vhodný pre všetky vekové kategórie. 

 

 

Šunka vyrobená výhradne z kuracích pŕs (viac ako 80% podiel) - Hyza Kuracia šunka 100 % - je vyhľadávaná najmä ľuďmi, ktorí dbajú o vyváženú životosprávu. Vďaka tomu, že neobsahuje lepok a iné alergény, ju môžete  pripraviť aj detičkám, ktoré musia dodržiavať bezlepkovú diétu.    

 

 

NOVINKA Hyza Kuracia šunka Imperátor, ktorá sa vyznačuje vysokým podielom kuracích pŕs a nízkym obsahom tuku, je  vďaka svojmu atypickému tvaru ideálna na prípravu desiatových chlebíčkov. Podobne ako Kuracia šunka 100% neobsahuje lepok a iné alergény.

 

 

Uhľohydráty a energia

 

Až 60% energie dodá v strave konzumovanie uhľohydrátov. Sú hlavným zdrojom energie pre všetky telesné funkcie a svalovú námahu. Pri  ich nedostatku vznikajú poruchy látkovej výmeny a následne poškodenie organizmu. Tiež upravujú trávenie a pomáhajú regulovať využívanie bielkovín a tukov v organizme. Deti do 6 rokov potrebujú skonzumovať denne asi 250 g, do 12 rokov 400 g uhľohydrátov. Obsiahnuté sú najmä v ovocí, zelenine, chlebe alebo ryži. Na prípravu desiatových prekvapení vyskúšajte napríklad Penam Chlieb grahamový alebo Penam Super Sandwich.

 

 

Pšeničný Penam Chlieb grahamový obsahuje vysoký podiel grahamovej múky. Vedeli ste, že grahamová múka je vlastne pšeničná múka, do ktorej sú pridané otruby? Otruby (vonkajšie obaly zŕn pšenice) sú bohaté na vitamíny a minerály. Štvorcový tvar ho predurčuje k príprave desiatových chlebíkov.

 

 

Penam Super Sandwich je svetlý toast amerického štýlu, ktorý vďaka tomu, že je balený, ostáva dlhšie čerstvý. Svojmu školákovi z neho môžete vyčarovať nielen chutné sendviče, ale i zapekané toasty.

 

 

Namiesto sladkostí pribaľte školákovi sladké pečivo, napríklad NOVINKU Penam Šišky duo pack. Jedna šiška je plnená marmeládou a posypaná cukrom a druhá je s lieskovo-orechovou náplňou postriekaná čokoládou.

 

 

Deti po svojich rodičoch opakujú väčšinu činností, sú pre nich vzorom. Preto, pokiaľ vaše dieťa odmieta desiatovať, kľudne mu ukážte, že desiatujete aj vy a spolu si každé ráno chystáte desiatové menu. Po každom dni si môžete vymeniť dojmy, ako vám desiata chutila a akú si pripravíte spolu nasledujúci deň.

 

 


Diskusia k článku:

a vsetky potraviny,ktorym robi tento clanok reklamu su zdrave,vtipne
Neregistrovaný - , 11.11.2010 09:26
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!