lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zdravotné aspekty thajskej masáže

  Spracoval(a) : sabai
Dátum : 7.7.2010
späť
Späť

Poslať
 

Thajské masáže sú ako pre odbornú tak i pre laickú verejnosti už pomerne známe. Aj tak stále mnoho ľudí si v súvislosti s nimi dáva otázky týkajúce sa ich zdravotných dopadov. Ako môžu thajské masáže ovplyvniť ľudské zdravie? V čom spočíva ich zdravotný prínos? Môžu tieto masáže nahradiť lekársku starostlivosť pri akútnych či chronických ochoreniach? A v čom vlastne spočíva ich jedinečnosť?

 

Technika thajskej masáže pochádza zo starej indickej filozofie jógy. Jedná sa o kombináciu špeciálnych naťahovacích cvikov s akupresúrnou stimuláciou tlakových bodov a energetických dráh tela. Voľné prúdenie energie v týchto dráhach je bezpodmienečné , pretože jej blokácia spôsobuje telesnú, duševnú i duchovnú nerovnováhu. To sa prejavuje bolesťou, chorobou či duševno-citovými problémami. Thajská masáž sa preto sústreďuje na 10 hlavných (zo 72 000) energetických línií s cieľom nastoliť v tele energetickú rovnováhu a docieliť prirodzené prúdenie energie. Jej voľný tok potom pomáha úplne automaticky uľahčovať bežným zdravotným problémom, aké predstavujú napríklad bolesti v bedrovej časti panvy, artritída, bolesti hlavy, zažívacie poruchy či problémy spojené so stresom. Obzvlášť môže byť prínosom v prípadoch poúrazovej rekonvalescencie, posturálnej nerovnováhy, menštruačných či tehotenských problémoch, alebo pre tých, ktorí sa stretávajú s únavou a pocitom vyčerpanosti.

 

Zaujímavosťou je, že na rozdiel od západného sveta, ktorý pracuje s presnou anatómiou ľudského tela, záznamy o energetických líniách, s nimi pracuje východná medicína, nikde neexistujú. Nájsť tieto dráhy a pracovať s nimi si vyžaduje dlhé roky praxe.

 

Aj keď prínos thajskej masáže v mnohých prípadoch je naozaj veľký, nie je možné sa na jej účinky spoliehať za všetkých okolností. Je nutné si uvedomiť, že thajská masáž v žiadnom prípade nenahradzuje odbornú lekársku pomoc. Môže byť však jej výborným doplnkom a preventívnym prostriedkom. Pred začiatkom samotnej procedúry je dôležité, aby masírovaný akékoľvek akútne bolesti či iné problémy oznámil masérke. Tá podľa uváženia zvolí adekvátny štýl masírovania. Na postihnutú oblasť sa buď zameria viac alebo túto časť úplne vynechá, aby u klienta nedošlo k zbytočnému podráždeniu. Ak sú bolesti iba bežného charakter, masérka túto problematickú partiu pozná sama a venuje jej tak zvýšenú pozornosť.

 

Thajská masáž nie je obmedzená vekom. Je vhodná ako pre deti tak i pre osoby skôr narodené. Ocenia ju tehotné aj kojace ženy.

U osôb s vysokým krvným tlakom a osobám s ťažkými ochoreniami sa však masáž neodporúča

______________________________________________

Sabai

Masážne salóny Sabai pôsobia na trhu od roku 2004, za tú dobu si vybudovali širokú klientelu spokojných zákazníkov a ich počet neustále rastie. Sabai sa snaží cez klasické thajské masáže sprostredkovať svojim zákazníkom hojivý zážitok na tele i duši. Masáže sú prevádzané vysoko kvalifikovanými masérkami, vyškolenými v najlepších masážnych centrách po celom Thajsku. Ponuka služieb Sabai je veľmi široká. Patria k nim tradičná thajská reflexní masáž, orientálna aróma masáž, horúca bylinná masáž, masáž šije, hlavy a ramien, akupresúrna masáž chodidiel a iné.

Viac informácií nájdete na www.sabai.sk


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!