lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Žiť v harmónii s prírodou!

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 3.5.2010
späť
Späť

Poslať
 

Ekologický životný štýl je vo svete veľkým trendom, ktorý sa pomaly stane nevyhnutnosťou. Stále viac ľudí  si uvedomuje, že ochrana životného prostredia, či už vody, pôdy alebo lesov - zelených pľúc planéty, je v našom vlastnom záujme. Neustále sú vynachádzané nové spôsoby šetrenia energie, znižovania miery znečistenia ovzdušia či recyklácie odpadu. Žiť ekologicky znamená zaujímať sa napríklad  o to, aké výrobky používame a  čo robíme s odpadom.

 

100 stromov za život na hlavu!

Papier je  artiklom, ktorý používame denne v rôznych podobách tak automaticky, že si to už ani neuvedomujeme. Každá priemerná domácnosť denne spotrebuje niekoľko metrov toaletného papiera, tucty papierových utierok, servítok a hygienických vreckoviek. Toto všetko predstavuje množstvo vypílených a na papier rôznej kvality a formy spracovaných  stromov ročne. Vedeli ste napríklad, že len jeden Slovák spotrebuje za svoj život papier, na ktorého výrobu sa vyrúbe 100 stromov?

 

O kvalitu neprídete

Našťastie existujú spôsoby ako znížiť  spotrebu dreva na výrobu papierenských výrobkov. Jedným z nich je už spomínaná recyklácia použitého papiera. Podporením myšlienky separovaného zberu a nákupom výrobkov z tohto papiera  je možné zachrániť až 100 000 stromov ročne. Každý z nás tak môže svojou troškou prispievať k ochrane zelených pľúc Zeme. Recyklačné postupy a kvalita recyklovaných produktov sú pritom dnes na takej vysokej úrovni, že úžitkové vlastnosti toaletného papiera z recyklovanej suroviny sú porovnateľné s papierom vyrobeným z čistej buničiny.

 

 

Alternatíva, ktorá je  v harmónii s prírodou

Denne prechádzame počas nákupov okolo výrobkov, ktoré pochádzajú z recyklovanej výroby  Ekologickú alternatívu ponúka aj slovenská značka Harmony.  Na trh prináša výrobky s označením “Úsmev pre strom“, ktoré sú vyrobené z recyklovaného  papiera.  Ich nákupom môže každý prispieť k ochrane lesov  a pripojiť sa tak k ľuďom, ktorým záleží  na životnom prostredí. Žiť ekologickejšie nie je teda nič ťažké. Navyše sú recyklované produkty značky Harmony cenovo výhodné.

 


Diskusia k článku:

Konecne poriadny clanok nielen tie blbosti o kozmetike a neviem com:-)
Neregistrovaný - wera, 3.5.2010 10:37
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!