Žiť v harmónii s prírodou!
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 3.5.2010 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ekologický životný štýl je vo svete veľkým trendom, ktorý sa pomaly stane nevyhnutnosťou. Stále viac ľudí si uvedomuje, že ochrana životného prostredia, či už vody, pôdy alebo lesov - zelených pľúc planéty, je v našom vlastnom záujme. Neustále sú vynachádzané nové spôsoby šetrenia energie, znižovania miery znečistenia ovzdušia či recyklácie odpadu. Žiť ekologicky znamená zaujímať sa napríklad o to, aké výrobky používame a čo robíme s odpadom.

Ekologický životný štýl je vo svete veľkým trendom, ktorý sa pomaly stane nevyhnutnosťou. Stále viac ľudí  si uvedomuje, že ochrana životného prostredia, či už vody, pôdy alebo lesov - zelených pľúc planéty, je v našom vlastnom záujme. Neustále sú vynachádzané nové spôsoby šetrenia energie, znižovania miery znečistenia ovzdušia či recyklácie odpadu. Žiť ekologicky znamená zaujímať sa napríklad  o to, aké výrobky používame a  čo robíme s odpadom.

 

100 stromov za život na hlavu!

Papier je  artiklom, ktorý používame denne v rôznych podobách tak automaticky, že si to už ani neuvedomujeme. Každá priemerná domácnosť denne spotrebuje niekoľko metrov toaletného papiera, tucty papierových utierok, servítok a hygienických vreckoviek. Toto všetko predstavuje množstvo vypílených a na papier rôznej kvality a formy spracovaných  stromov ročne. Vedeli ste napríklad, že len jeden Slovák spotrebuje za svoj život papier, na ktorého výrobu sa vyrúbe 100 stromov?

 

O kvalitu neprídete

Našťastie existujú spôsoby ako znížiť  spotrebu dreva na výrobu papierenských výrobkov. Jedným z nich je už spomínaná recyklácia použitého papiera. Podporením myšlienky separovaného zberu a nákupom výrobkov z tohto papiera  je možné zachrániť až 100 000 stromov ročne. Každý z nás tak môže svojou troškou prispievať k ochrane zelených pľúc Zeme. Recyklačné postupy a kvalita recyklovaných produktov sú pritom dnes na takej vysokej úrovni, že úžitkové vlastnosti toaletného papiera z recyklovanej suroviny sú porovnateľné s papierom vyrobeným z čistej buničiny.

 

 

Alternatíva, ktorá je  v harmónii s prírodou

Denne prechádzame počas nákupov okolo výrobkov, ktoré pochádzajú z recyklovanej výroby  Ekologickú alternatívu ponúka aj slovenská značka Harmony.  Na trh prináša výrobky s označením “Úsmev pre strom“, ktoré sú vyrobené z recyklovaného  papiera.  Ich nákupom môže každý prispieť k ochrane lesov  a pripojiť sa tak k ľuďom, ktorým záleží  na životnom prostredí. Žiť ekologickejšie nie je teda nič ťažké. Navyše sú recyklované produkty značky Harmony cenovo výhodné.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.