PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. |
|
|
Piatok, 02. Máj,
,
Dnes oslavuje Žigmund |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Ríbezľový dezert
|
|
Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 22.7.2008 |
 Späť |
|
 Poslať |
|
|
Máte doma ríbezle? Môžete si pogratulovať k pokladu vo forme vitamínov C (najmä v čiernych), B a minerálov draslíka, horčíka a vápnika. Podporujú imunitu, látkovú premenu a vďaka rutínu spevníte svoje cievy. Ak očakávate návštevu a plánujete záhradnú párty, pripravte pohostenie vo forme ľahkého ríbezľového dezertu. S džbánom ríbezľovej štavy to bude nie len chutné občerstvenie, ale aj vitamínová bomba!
3 vajcia, 60 g masla, 400 g ríbezlí, 80 g práškového cukru, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 90 g polohrubej múky. Sneh: 3 bielky, 120 g práškového cukru alebo veľký biely jogurt 400 ml
Zmäknuté maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu cukru, žĺtky a vyšľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň druhú polovicu cukru a spolu s múkou a práškom do pečiva ho zľahka zamiešame do vymiešaného masla. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a zapečieme v stredne teplej rúre. Potom ho vyberieme z rúry, posypeme ríbezľami, natrieme tuhým snehom ušľahaným z bielkov a cukru, znova dáme do mierne vyhriatej rúry a zapečieme asi 20 minút. Ak chcete ľahšiu variantu, na koláč nasypte ríbezle a rozotrite biely jogurt. Nechajte na chvíľu schladiť v chladničke.
Diskusia k článku:
aj tak sú najlepšie čerstvé ...rovno z kríčka ;-))) Neregistrovaný - bibi, 22.7.2008 13:18 kto skusite upiect, napiste skusenost :-) Neregistrovaný - hahaha, 25.7.2008 17:04
|
|
|