lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 23 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 7 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 31.1.2014
späť
Späť

Poslať
 

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 40 minút

Vystačí: na 20 porcií

 

Prísady:

 

Na cesto:

50 g kakaa

240 ml horúcej vody

115 g zmäknutého masla

150 g cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

2 vajcia

175 g hladkej múky

1/2 balíčka Kypriaceho prášku do perníka Dr.Oetker

 

 

Na ozdobenie:

1 balenie Fondánu Dr.Oetker

Perličky strieborné Dr.Oetker

 

 

Ešte potrebujeme:

plech na muffiny

papierové košíčky

elektrický ručný šľahač

formičky

farebnú stužku

 

 

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta dôkladne rozmiešame kakao v horúcej vode a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame po jednom vajcia a vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku s kypriacim práškom do perníka a na záver pridáme už pripravenú kakaovú zmes. Cesto vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.
  2. Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky a naplníme ich asi do 2/3 cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                      170 °C

Teplovzdušná rúra:                 150 °C

Plynová rúra:                          stupeň 2

 

Doba pečenia:                        asi 20 minút

 

  1. Po upečení vyberieme košíčky z formy na muffiny a necháme vychladnúť.

 

  1. Na ozdobenie pocukrujeme dosku práškovým cukrom a fondán rozvaľkáme na obdĺžnik s dĺžkou rolády a hrúbkou asi 2 – 3 mm. Pomocou formičiek (napr. kvetinky, hviezdičky, srdiečka) povykrajujeme ľubovoľné tvary a umiestnime ich na muffiny. Fondán k cestu prilepíme tubičkou.

 

  1. Z fondánu vytvoríme ružičky.

 

Postup na tvorbu ružičiek:

1.      Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov.

2.      Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.

 

 

  1. Muffiny dozdobíme striebornými perličkami, ktoré k cestu tiež prilepíme pomocou bielej tubičky a nakoniec okolo papierového košíčka uviažeme stužku.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!