lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tampóny sú zdravým prostriedkom menštruačnej hygieny.

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 22.5.2008
späť
Späť

Poslať
 

Značka o.b.® v rámci svojho pôsobenia na poli dámskej intímnej starostlivosti štartuje kampaň zameranú na osvetu žien v používaní dámskych hygienických prostriedkov. O bezpečnosti a zdravotnej nezávadnosti tampónov svedčí aj fakt, že tampóny o.b.® ako jediný prostriedok menštruačnej hygieny získali pečiatku Slovenskej gynekologickej a pôrodníckej spoločnosti (SGPS). Medzi základné kritéria udelenia tejto pečiatky patrí príspevok výrobcu a jeho produktu k ochrane ženských reprodukčných orgánov.

Tampóny sú medzi ženami v západnom svete veľmi obľúbené, nakoľko umožňujú slobodný pohyb a pocit pohody po celú dobu menštruácie. Ženy môžu vykonávať rozmanité aktivity každodenného života bez obmedzenia. Tampóny sú diskrétnym a spoľahlivým prostriedkom intímnej hygieny, ženám neprekážajú ani pri športe, ani pri cestovaní a zaručujú tak spotrebiteľkám nevyhnutný pocit sebavedomia. Používanie tampónov má mnoho výhod nielen z praktického hľadiska, ale aj z lekárskeho pohľadu.

Niektoré ženy sa však o výhody používania tampónov dobrovoľne pripravujú. Medzi najčastejšie obavy žien patrí, že tampóny spôsobujú infekciu. Popredný gynekológ a spoluautor klinickej štúdie Bakteriológia pošvy u užívateliek menštruačných vložiek a tampónov, Doc. MUDr. Vít Unzeitig, CSc.k tomuto hovorí: „Práve naopak! Tým, že nasávajú menštruačnú krv, tampóny pošvu čistia. Menštruačná krv totiž predstavuje „živnú pôdu“ pre baktérie. Výsledky štúdie tiež ukázali, že u žien, ktoré používajú tampóny sa pri menštruácii natoľko neznižuje obsah mliečnych baktérií v pošve a tá sa tak stáva odolnejšou proti prípadnej infekcii. Správne a pravidelné používanie tampónov teda naopak znižuje riziko vzniku a rozširovania pošvových zápalov a tiež zrýchľuje obnovu optimálneho pošvového prostredia a tým aj jeho prirodzenej obranyschopnosti.“ Tieto poznatky o zdravom dopade používania tampónov boli publikované aj v odborných gynekologických časopisoch. Mýtus, že časté používanie tampónov je nezdravé, v spoločnosti stále pretrváva. Poznatky modernej gynekológie a výsledky klinických štúdií pritom tento mylný názor vyvracajú. „V súčasnosti vysoká kvalita výroby a materiálov tampónov, ako aj široká škála rôznych typov a veľkostí tampón umožňuje ženám nosenie tampónov v rôznom veku a počas celej doby menštruácie. Medicínska prax a skúsenosti potvrdzujú bezpečnosť požívania tampónov. Pri dodržiavaní základných a jednoduchých zásad používania a nosenia tampónov sa nemusia ženy obávať zdravotných komplikácií. Tampóny sú zdravým doplnkom intímnej hygieny žien, dokonca pri niektorých zdravotných problémoch môžu tiež pomáhať,“ potvrdzuje MUDr. Katarína Greksová.

Cieľom značky o.b.® je neustále prinášať inovatívne výrobky, ktoré budú čo najlepšie zodpovedať potrebám žien. Medzi jej najlepšie inovácie patrí technológia stočených drážok, vďaka ktorým je menštruačná tekutina účinnejšie odvádzaná do jadra tampónu a unikátny povrch SilkTouch™, ktorý  zjednodušuje spotrebiteľkám zavádzanie a vyberanie tampónu. V roku 2008 značka uvádza na slovenský trh dve novinky.

Obľúbené tampóny o.b.® Super Plus sú teraz k dispozícii aj vo variante ProComfort™. Vďaka povrchu SilkTouch™ tak ženám so silným krvácaním a ženám po pôrode umožní jednoduché zavádzanie a výmenu tampónu.

Ďalšou novinkou je výhodné balenie o.b.® Normal a o.b.® ProComfort™ Normal 56 ks. Používanie tampónov je zdravou a slobodnou voľbou modernej ženy. Pri dodržiavaní doporučení výrobcov a základných hygienických zásad predstavujú tampóny spoľahlivý, pohodlný a zdravý prostriedok menštruačnej hygieny.


 


Diskusia k článku:

Nekupujte si tampony, je to len zbytocne zvysovanie odpadu. Chcime zit v prostredi, kde je minimum odpadu a cisty vzduch, voda ci poda. Pouzivajte menstruacny kalisok alebo bavlnene vlozky. Vrelo odporucam:-)
Neregistrovaný - rebelka, 1.6.2008 21:53
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!