lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nové žuvačky Vademecum na slovenskom trhu

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 10.4.2006
späť
Späť

Poslať
 

Značka Vademecum uvádza v týchto dňoch na trh žuvačky Vademecum. Ich žuvaním aktívne podporíte ochranu svojich zubov. Žuvačky vo forme dražé sú bez cukru a obsahujú alternatívne nízkoenergetické sladidlo prírodného pôvodu Xylitol. To blahodárne pôsobí ako prevencia proti výskytu a tvorbe zubného kazu a účinne funguje pri regenerácii zubnej skloviny. Žuvačky rady Vademecum sú určené nie len k doplnkovej starostlivosti o zuby, ale tiež ako príjemné osvieženie. V ponuke sú v troch príchutiach – Pfefferminz, Spearmint a Sport-Menthol.

„Okrem nevyhnutnej pravidelnej hygienickej a prenetívnej starostlivosti, je možné sa o svoj chrup každodenne starať tiež pomocou žuvania žuvačiek Vademecum, ktoré sú svojím zložením ideálne ako doplnková starostlivosť o zuby v pauzách medzi jedlami. Sú taktiež vhodným doplnkom prevencie proti zubnému kazu“, hovorí MUDr. Klára Matušková, zubná lekárka. „Žuvačky Vademecum sú prospešné pri tvorbe slín v ústach. Napomáhajú a urýchľujú remineralizáciu zubnej skloviny, pri ktorej dochádza k spätnému ukladaniu skôr uvoľnených minerálov (predovšetkým vápniku a fosfátov) do zubnej skloviny. Ľudská slina je svojim zložením veľmi dôležitá tekutina obsahujúca minerály, obmýva povrch zubov, má významné čistiace a neutralizačné schopnosti. Tvorba je stimulovaná práve žuvaním,“  dodáva MUDr. Klára Matušková.

Žuvačky Vademecum neobsahujú cukor, ale sú sladené náhradným sladidlom prírodného pôvodu - Xylitolom. Látka Xylit /Xylitol/ ako alternatívne nízkoenergetické prírodné sladidlo neškodí zubom a má o jednu tretinu menej kalórií než klasický cukor – napriek tomu si zachováva príjemnú sladkú chuť. Xylitol pôsobí preventívne proti zubnému povlaku a účinne funguje pri nevyhnutnej regenerácii zubnej skloviny. Žuvačky Vademecum vďaka svojmu zloženiu napomáhajú neutralizovať negatívne pôsobenie kyseliny, produkovanej kariogénnými baktériami na zubnú sklovinu a predchádzať tak riziku vzniku zubného kazu.
Priemerná MOC je 11,90 ,- SKK za balenie.

Xylitol – sladidlo s nižšou kalorickou záťažou než cukor

V snahe zabrániť vzniku šírenia zubného kazu a súčasne zachovať sladkú chuť žuvačky, pristúpili výrobcovia žuvačiek k použitiu umelých sladidiel. Nízkoenergetické sladidlo Xylitol sa svojimi vlastnosťami skutočne javí ako najideálnejší a najefektívnejší prvok pridávaný do žuvačiek. Táto zlúčenina môže zuby pred vznikom zubného kazu chrániť priamo. Na základe odbornej štúdie uskutočnenej v Belize, bol u detí žuvajúcich vybrané xylitolové žuvačky preukázaný nie len znížený výskyt zubného kazu, dokonca pri už vniknutých kazoch postupne došlo k zastaveniu ich rastu.

Ako teda Xylitol v ústach funguje? Kariogénne baktérie, ktoré premieňajú cukry na organické kyseliny, sa snažia využiť prírodný xylitol ako zdroj energie. Nie sú však schopné  ho zapracovať a nakoniec v podstate „umierajú hladom“.

Xylitol je je teda nízkoenergetické sladidlo prírodného pôvodu, ktorých rastlinná ríša ponúka veľké množstvo. Má približne o 40% menší kalorický obsah než cukor, ale čo sa týka chuti je rovnako sladký. Je vhodný pre diabetikov vďaka svojmu nízkemu glykemickému indexu, je metabolizovaný nezávisle od inzulínu a absorbovaný pomalšie než cukor. Nespôsobuje prudký nárast obsahu cukru v krvi. Preto je xylitol považovaný na diabeticky bezpečný a stáva sa vhodným sladidlom pre populáciu vyznávajúcu zdravý životný štýl. Používa sa predovšetkým v cukrovinkách, pri pečení či varení, a predovšetkým do žuvačiek, pretože neprispieva ku kazovosti zubov.

Ak chceme, aby sa účinky xylitolu v prevencii zubného kazu prejavili, je treba žuvať žuvačky s obsahom xylitolu trikrát až päťkrát denne a to po dobu najmenej piatich minút.


Diskusia k článku:

nielen sa píše ako 1 slovo
Neregistrovaný - , 10.4.2006 13:11
... v ktorých predajniach dostať tieto žuvačky?
Neregistrovaný - sofi, 10.4.2006 17:08
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!