lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pečená ryba s bylinkami

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 3.4.2006
späť
Späť

Poslať
 

Na prípravu tohto jedla môžete použiť akúkoľvek čerstvú morskú či sladkovodnú rybu, pokiaľ si ju necháte v predajni očistiť, budete to mať s prípravou naozaj veľmi jednoduché.

Ingredencie:

1 očistenú a vypitvanú čerstvú rybu (približne 2 kg)
4 veľké citróny, dobre umyté a aj s kôrou nakrájané na tenké kolieska
4 lyžice olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
čerstvé bylinky, ako je petržlen, kôpor, estragón, bazalka, soľ a korenie

Príprava
Trúbu predhrejte na 230, olivový olej votrite do ryby zvonka aj zvnútra, posoľte a pridajte trochu korenia. Na pekáč poukladajte plátky citrónu a položte na ne rybu. Brušnú dutinu ryby vyplňte plátkami citrónu a nasekanými bylinkami s rozdrveným cesnakom.

Pečte približne pol hodinky, pokiaľ nieje mäso v najhrubších častiach dobre prepečené. Pri servírovaní opatrne oddeľte kožu, potom naddvihnite kúsok mäsa a oddeľte ho od chrbtovej kosti. Z každej polovičky ryby by ste mali získať dve porcie. Rozdeľte na tanieriky a podávajte ozdobené plátkami pečených citrónov.

Vylepšováčik: Rybu natretú olivovým olejom, naplnenú cesnakom, bylinkami a citrónom môžete naložiť do nádoby a vložiť do chladničky už osem hodín pred pečením, čím chuť ingredencií presiakne mäskom a výsledná chuť bude fantastická.


Diskusia k článku:

Doporucijem neprehanat to pri rybe s koreninami. Ani bylinkovymi. I ked nevravim, ze k rybe nepatria. Hlavne pri rybach, ktore maju jemne a samo o sebe chutne maso.
Neregistrovaný - Jan, 4.4.2006 06:24, jan.pelech(`na`)liebert-hiross.com
Autorke receptu: Čo ste negramotná? Odkedy sa rúre hovorí trúba?
Neregistrovaný - , 11.8.2006 15:42
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!