lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Už tridsať? To nemôže byť pravda!

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 9.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

Prečo by sme sa mali zaoberať práve tridsiatkou, poviete si možno všetky, ktoré máte okolo dvadsiatky alebo naopak už o pár rokov viac. Podľa najnovších výskumov je tridsiatka v živote ženy niečo ako prechod. Je to rozhodujúci medzník, kedy definitívne vstupujeme do dospelosti.

Kde je moje šťastie? Po tridsiatke napríklad dostáva hlbší význam  otázka šťastia.  Zatiaľ čo až doteraz plynul čas pokojne a okolie vás tolerovalo pre vašu mladosť, okolo tridsiatky vás začína považovať za skutočne dospelého človeka. A pod ťarchou tejto náhlej zodpovednosti si začínate pred zrkadlom klásť otázku:,,Čo som doteraz vlastne dokázala?“  Ktoré sny a predsavzatia sa vám podarilo do tridsiatky splniť? Neviete prísť ani na jedinú vec, ktorú ste dosiahli? Ale určite sa čosi nájde – len spomínajte: vyštudovali ste, našli ste si zaujímavé zamestnanie, máte dobré kamarátky, začali ste splácať pôžičku na byt, chodíte na rande...
Lenže. A tu sa osudy tridsiatničiek veľmi líšia.  Zatiaľ čo väčšina z nich  u dávno žije manželským životom a stará sa o dve alebo aj tri deti, druhá, takisto početná skupina je stále slobodná a bezdetná. Nie je zriedkavosťou, že jedna niekedy závidí tej druhej. Vydatá tridsiatnička má pocit, že posledné roky nerobila nič iné len prala, varila a starala sa o domácnosť a nikdy nemala čas na seba. Slobodná zatiaľ stúpala po rebríčku kariéry a užívala si, ale zase nemá manžela a čoraz nástojčivejšie  jej začínajú chýbať deti. A práve preto teraz začína viac rozmýšľať o tom, či urobila všetko pre svoj pocit šťastia.
Biologické hodiny tikajú .Tridsiatnička začína čoraz viac cítiť, že v nej tikajú biologické hodiny.  Stále je síce schopná preflámovať celú noc a skúšať na sebe módne výstrelky, ale ráno sa už cíti unavená a okolie jej pripomína, že pubertu by už aj mohla mať za sebou.
Hľadanie pána pravého. Dnešné tridsiatničky majú neporovnateľne viac možností výberu, ako predchádzajúce generácie žien – či už v oblasti povolania alebo spôsobu trávenia voľného času. Môžu si vybrať, či budú po štúdiu spoznávať svet, budovať si kariéru alebo či sa čo najrýchlejšie usadia.  Práve okolo tridsiatky majú slobodné ženy najväčšiu šancu , že si pre manželstvo vyberú toho správneho muža – múdro a podľa zrelého názoru a nie podľa prvého dojmu.
Po tridsiatke budete najviac cítiť , že ste na vrchole svojich síl.  Už nie ste to málo sebavedomé, nedospelé stvorenie, ale vyžaruje z vás istota a rozvaha. Zmierili ste sa so svojim vzhľadom a viete urobiť prednosti aj so svojich nedostatkov. Ostatní dospelí vás berú vážne a vy im viete byť rovnocenným súperom. Tak prečo by ste sa mali  začať práve teraz trápiť, že máte ,,už“ tridsať?
Recept je jednoduchý. Berte tridsiatku na vedomie iba ako nejakú číslicu. Po nej môžu prísť ďalšie, ktoré môžu byť omnoho lepšie a vydarenejšie.  Tridsiatka je v podstate len začiatok dospelosti. Čím ďalej, tým viac žien si zakladá rodiny až v tomto veku. Medicína aj kozmetika pokročili míľovými krokmi a vy môžete ostať ešte veľmi dlho mladé. Trápiť sa tridsiatkou je preto nielen predčasné, ale najmä úplne zbytočné.

Čo na rozdiel od mladších veľmi dobre viete, že
- Nie každý vás musí mať rád.
- Nie každá splnená túžba vás urobí šťastnou.
- Niektoré veci musíte robiť, aby ste zarobili na slušný život.
- Muži sú čerešničky, ale tortička ste vy.
- Tridsiatka je vlastne poriadna zábava.


Rady nielen pred tridsaťročné
- Buďte spokojné so svojim životom
- Buďte trpezlivejšie.
- Prestaňte si dávať úlohy, ktoré sú nad vaše sily.
- Neprestávajte sa zaujímať o mužov, ktorí sa nechcú usadiť.
- Neuvažujte nad tým, či ste až doteraz svoj život nepremrhali.
- V pokoji čakajte, čo vám život prinesie.

 


Diskusia k článku:

Do 30 som mohla bicyklovat bez problemov, tancovat celu noc, behat, vzdy som schudla, no teraz robim co mozem, ale zhodit par kil, to je riadna makacka
Neregistrovaný - , 9.12.2006 20:47
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!