lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
MÓDNA PREHLIADKA ORANGE FASHION PREDSTAVILA TRENDY NA PLESOVÚ SEZÓNU 2006

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 8.12.2005
späť
Späť

Poslať
 

Výrazné kombinácie čiernej a bielej, prírodné odtiene a precízne krajčírske spracovanie modelov, ale aj klasika v materiáloch, strihoch a farbách,  to sú trendy na nastávajúcu plesovú sezónu 2006. Svoje impozantné večerné róby a plesové inšpirácie mesiac pred tradičným otváracím Plesom v opere na druhom ročníku exkluzívnej módnej prehliadky Orange fashion predstavila trojica renomovaných slovenských a českých módnych návrhárov Alice Abraham, Fero Mikloško a Liběna Rochová.

Podľa českej návrhárky Alice Abraham, ktorá svoju kolekciu predstavila ako prvá, by žena mala byť zvodná, sexy a svojská. Tohtoročná plesová sezóna v jej značke sa bude niesť netradične v znamení klasiky, pokiaľ ide o materiály, strihy i farby. „Klasika sa odráža aj vo farbách, moja kolekcia nie je taká farebná, ako zvyčajne. Tentokrát dominuje čierna, biela a prírodné odtiene ako hnedá a šedá,“ uviedla Alice Abraham. Na Orange Fashion návrhárka predviedla veľké šaty s vlečkou a veľké sukne, pričom dôraz bol kladený na precízne krajčírske spracovanie modelov. Z materiálov dominoval hodváb, vo viacerých modeloch figurovala pravá hadia koža.

Modelky vo večerných šatách z dielne Mikloško Fashion predviedli kolekciu ťažkých večerných rób s vlečkou vo výraznej kombinácii čiernej a bielej farby, ktorá je určená najmä pre náročnejšie dámy. Pretože pohybovať sa v takýchto nádherných róbach je vskutku náročné, pre menej odvážne dámy navrhol ľahké, veľmi ženské vrstvené hodvábne farebné šaty doplnené korálkami a flitrami. A čo by podľa Fera Mikloška nemalo na plesoch chýbať? „Trendy sú štóly, ktoré oživia plesové šaty, napríklad kožušinové. Môžu byť aplikované priamo na šatách alebo ponechané voľne, v ruke. Správna dáma by nemala zabudnúť na vysoké rukavice siahajúce nad lakeť, ktoré sa hodia k šatám.“

Podľa módnej návrhárky Liběny Rochovej bude v nastávajúcej plesovej sezóne medzi farbami kraľovať čierna, či už ako farba základná alebo v kombinácii s bielou. Objavia sa, samozrejme, aj ďalšie farby, ako napríklad červená a fialová. Na Orange Fashion predstavila Liběna Rochová 14 modelov z inšpiratívnej kolekcie, ktorá vznikla pre Spolok rakúskych krajkárov. Základným materiálom všetkých šiat je teda krajka – doplnená napríklad šifónom či tylom. „Vytvorené modely musia vždy rešpektovať materiál a udávať víziu pre ďalšiu sezónu. Základnou inšpiráciou je pre mňa vždy látka a potom téma danej kolekcie,“ uviedla Liběna Rochová.

V úlohách modeliek na móle zažiarili aj temperamentné speváčky Ilona Csáková a Sisa Sklovská. Ilona predviedla extravagantný model Fera Mikloška - výrazné večerné šaty z tmavého materiálu s veľkými medenými ornamentami. Šatám Alice Abraham dodala ten správny lesk Sisa Sklovská. Obidve pridali k predvádzaným róbam aj pieseň zo svojho repertoáru. Veľkolepou módnou show sprevádzala pozvaných hostí moderátorka Jarmila Hargašová vo večerných šatách od Liběny Rochovej.

Ani jednému z predvádzaných modelov nechýbal nápad, originalita a elegancia. Orange Fashion tak určite priniesla prítomným dámam mnoho inšpirácií. Zábava po prehliadke pokračovala pri príjemných tónoch Bossa-Novy a Nu jazzu od formácie Saint Privat & DJ Waldeck, ktorú tvorí šarmantná francúzska speváčka Valérie Sajdik a jej partner, rakúsky hudobník Klaus Waldeck.

VI. ples v opere
Módna prehliadka Orange Fashion sa koná takmer presne mesiac pred otváracou udalosťou spoločenskej sezóny 2006 VI. plesom v opere, ktorý bude 7. januára v historických priestoroch Slovenského národného divadla. „Každý rok otvára ples v opere úderom na gong významná zahraničná hviezda. Sme poctení, že na blížiacom sa plese privítame ďalšiu speváčku svetového mena, Gabrielle. Verím, že jej pohodové piesne a čarokrásny hlas zabavia všetkých prítomných hostí,“ hovorí Andrea Cocherová, riaditeľka pre komunikáciu a značku spoločnosti Orange Slovensko, ktorá je hostiteľom plesu v opere. Medzi účinkujúcimi sa predstaví aj škótsky spevák Jimmy Somerville. Večerom bude sprevádzať Kamila Magálová. Režisérom plesu je choreograf Ján Ďurovčík a o architektonickú úprav priestorov sa postará architekt Miloš Pietor.


Diskusia k článku:

Sisa vyzerá výborne.
Neregistrovaný - Jola, 8.12.2005 09:28
Tu Nika, bola som tam tiež ako modelka, tá na úvodnej stránke v čiernych šatách. Bola to moja prvá prehliadka tu na SK. Ani sa nepýtajte, koľko mám rokov.. :-)Prosím, urobili ste mi veľkúúúú radosť, ak mi pošlete mailon
Neregistrovaný - , 10.12.2005 21:16,
..pokračovanie (poslala som omylom nedokončené). Prosím autorov o zaslanie foto z prehliadky na môj mail. Ďakujem moc.
Neregistrovaný - Nika, 10.12.2005 21:18, samoni(`na`)stonline.sk
Veľmi odvážne, ale prečo nie?
Neregistrovaný - , 15.12.2005 20:12
JA BY SOM POTREBOVALA NEJAKY KONTAKT NA PANAMIKLOŠKA.. STAČI MI E.MAILOVA ADRESA.. CHCEM PORADIT
Neregistrovaný - Ydea, 13.1.2006 22:21
a tu e ešte moj mail keby dačo..
Neregistrovaný - , 13.1.2006 22:21, ydea(`na`)azet.ak
a tu e ešte moj mail keby dačo..
Neregistrovaný - Ydea, 13.1.2006 22:24, ydea(`na`)azet.ak
velmi sa mi páčia sisine saty.
Neregistrovaný - katka, 12.2.2006 08:46
Ahojte, potrebovala by som daky kontakt na pana Mikloška stačí aj e-mail. dakujem Ivana
Neregistrovaný - Ivana, 8.12.2006 18:03, ivanka62(`na`)azet.sk
haha,.,,aky je fero trapny!!aj te modelky su hrozne!!
Neregistrovaný - úetaaa, 26.1.2007 17:44
Byt "spravnou damou" v Kosiciach je naozaj tazke. O plesovych rukaviciach tu v ziadnom z nsepocetnych obchodov ponukajucich plesove saty a doplnky ani nechyrovali! Este na mna predavacky vytriestali okale, ze co to vlastne chcem, ze to ani nedrzia. To si Kosicanky naozaj musia plesove rukavice zhanat v BA alebo vo Viedni? Naco sa potom niektore obchody hraju na "luxusne?
Neregistrovaný - Patricia , 23.1.2008 13:26, mirca(`na`)mail.t-com.sk
celkom pekne saty dasa to su super
Neregistrovaný - andrea, 23.8.2008 16:52
úetaa: ste obycajny plebs zakomplexovany...
Neregistrovaný - xyz, 11.1.2009 11:06
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!