lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tajomná sila briliantov

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 29.6.2000
späť
Späť

Poslať
 

Dostal sa len pred kláštor v Bruggách, kde ho skolila porážka. Kameň získala Mária Antoinetta a občas ho nosila aj princezná Lamballová. Ako sa dozvedáme z histórie, obe skončili pod gilotínou. Diamant sa na štyridsať rokov stratil z povrchu zeme, aby sa ako štyridsaťštyriapolkarátový objavil v Londýne. Jeho krvilačná história mohla opäť pokračovať. Klenotník z Amsterdamu, ktorý ho na dražbe predal bankárovi Hopeovi, si čoskoro po transakcii siahol na život. Na Hopeovcov čoskoro doľahla séria nešťastí. Z nich najmenšie bolo, že prišli o celý majetok aj s diamantom. Potom kameň nevinne putoval z rúk do rúk, až ho získal istý pán McLean. Šesťdesiattisíc libier bola cena, ktorú zaplatil za preslávený briliant. Bola to súčasne cena za tragickú smrť troch členov jeho rodiny. Jeden z nich klesol spolu s diamantmi firmy De Beers v hodnote dvadsaťštyri miliónov libier šterlingov na dno oceánu v lodi Titanic. McLeanovi vnuci uverili kliatbe a diamant predali klenotníckej firme Harry Winston. Ten ho daroval Smithovmu inštitútu vo Washingtone. Tam skrytý za pancierovým sklom vrhá svoj nebezpečný modrý oheň dodnes.

Neskúšajte to!
Pokiaľ by sa vám zdalo, že po tomto čítaní už od nikoho neprijmete briliantový prsteň, lebo sa vám zdá nebezpečnejší ako Terminátor. Zabudnite!. Diamanty sú totiž večné a jedine oni dokážu aj po rokoch pripomínať plameň mnohokrát vyhasnutej lásky. Krásnu sedemdesiatkarátovú spomienku za milión dolárov má napríklad Liz Taylorová na Richarda Burtona, Claudia Shifferová na svojho kúzelníka Davida Copperfielda, aj večná milenka Parkersová na svojho niekoľkonásobného neverníka princa Charlesa. Skrátka, zasnubovať sa s briliantmi je, bolo a bude ”IN”. Ak chcete byť TOP, nikto vás nesmie o tento zážitok obrať.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!