| Recept na dnes: Morka po španielsky 
			| 
 |  
				|  | Spracoval(a) : Kristína  Farkašová Dátum : 27.2.2001
 |  Späť
 |  |  Poslať
 |  |  | 
 |  1 morka (cca 3kg), 1 L mäsového vývaru, 150g údenej slaniny, 750g olív, 250g drobných cibuliek, 100g masla, aspik, mleté čierne korenie, soľ.
 Očistenú morku osolíme , okoreníme a takto pripravenú na pečenie, uložíme na pekáč, podlejeme mäsovým vývarom a pečieme. Asi po hodine pečenia morku vyberieme, šťavu precedíme a tuk pozbierame. Morku preložíme do inej nádoby, pridáme sparené olivy, drobné cibuľky, maslo, niekoľko plátkov opečenej slaniny, mleté čierne korenie a dopečieme. Nakoniec ju polejeme roztopeným aspikom a necháme stuhnúť.
 
 
 Diskusia k článku:  |