Recept na dnes: Morka po španielsky
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 27.2.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  



1 morka (cca 3kg), 1 L mäsového vývaru, 150g údenej slaniny, 750g olív, 250g drobných cibuliek, 100g masla, aspik, mleté čierne korenie, soľ.

Očistenú morku osolíme , okoreníme a takto pripravenú na pečenie, uložíme na pekáč, podlejeme mäsovým vývarom a pečieme. Asi po hodine pečenia morku vyberieme, šťavu precedíme a tuk pozbierame. Morku preložíme do inej nádoby, pridáme sparené olivy, drobné cibuľky, maslo, niekoľko plátkov opečenej slaniny, mleté čierne korenie a dopečieme. Nakoniec ju polejeme roztopeným aspikom a necháme stuhnúť.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.