lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Káva vraj zvyšuje plodnosť mužov

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 17.10.2003
späť
Späť

Poslať
 

- Piť či nepiť - kávu?, kladie si dnes hamletovskú otázku britský denník Times v súvislosti s výsledkami najnovších výskumov o účinkoch tohto nápoja. Od čias, keď sa v západnej Európe otvorili prvé kaviarne, ktoré ukončili neobmedzenú vládu piva, sa pesimisti sústavne zaoberajú možným negatívnymi následkami konzumácie kávy.

Pruský panovník Fridrich Veľký napríklad nariadil, že jeho vojaci smú piť len pivo, pretože na tých, čo pijú kávu, sa údajne nemožno spoľahnúť. Taliansky klér videl zase v káve Satana a tak pápež Kliment VIII., ktorý mal kávu rád, musel piť tento nápoj tajne, píšu Times. Podľa týchto novín, ale oveľa väčšie starosti prinášala káva ženám.
V roku 1674 vydal spolok londýnskych žien pamflet, ktorý odsúdil pitie kávy, pretože "tento nápoj vedie manželov k tomu, aby nadšene klebetili, namiesto toho, aby sa opili a šli domov plniť svoje manželské povinnosti, ako velí príroda". Káva vyvolala rozruch aj medzi Francúzkami, keď v roku 1695 parížska lekárska fakulta oznámila, že káva obmedzuje mužskú plodnosť.
Aj napriek tomu káva prežila a je to dobre, konštatujú Times. Najnovší výskum totiž vyvrátil to, čo sa o káve tvrdilo v minulosti: "Káva neznižuje, ale naopak povzbudzuje mužskú plodnosť, pretože spôsobuje, že spermie sa pohybujú oveľa rýchlejšie smerom k vajíčku," citujú Times z najnovšej lekárskej štúdie. Táto priaznivá správa má však jeden drobný háčik, ktorý jej trochu uberá na dôveryhodnosti. Tento lekársky výskum realizovali totiž vedci v Brazílii...


Diskusia k článku:

Milujem kavu, miluje ked sa aspon na chvilu zastavi cas, spolu s prialelom sedime pri rozvoniavajucej salke kavy, rozpravame sa, usmievame a je nam krasne. Casto sa z tejto chvile stane cela nekonecna noc.
Neregistrovaný - Nada, 27.11.2003 10:01, nadkavziline(`na`)hotmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!